Vali Köse: Demokrasi nöbetine devam

Vali Köse: Demokrasi nöbetine devam

2016 Yılının üçüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı 21 Temmuz 2016 Perşembe günü Çankırı Valisi Mesut Köse’nin Başkanlığında gerçekleştirildi.

Hacı Ali Dinlenme Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcıları Fatih Yılmaz, Nedim Özırmak ve Zafer Engin, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ile yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Vali Mesut Köse yaptığı açılış konuşmasında, “15 Temmuz’dan beri ülkemizin yaşadığı sıkıntıları hep beraber takip ediyor, izliyoruz. Ben öncelikle 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Ülkemiz demokrasisini, özgürlüklerini, milli birlik ve bütünlüğünü, milleti hedef alan 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimine karşı milletimiz ve Çankırı tavrını net olarak ortaya koymuştur. Biz ülkemizde olduğu gibi ilimizde de Paralel Yapı ve diğer terör örgütleriyle olan mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Bu darbe girişimi ile ilgili olarak yapılması gereken çalışmaları, ülke düzeyinde olduğu gibi, ilimiz düzeyinde de kamu kurum ve kuruluşlarımızın, güvenlik güçlerimizin birlik ve beraberliği içerisinde halkımızın da desteği ile yapmaktayız. Bizim demokrasi kültürümüz, milli birlik ve beraberlik kültürümüz artık o seviyeye geldi ki, vatandaşımız, canını ortaya koyarak özgürlüğüne, ülkesine ve demokrasisine sahip çıkıyor. İlimizde de vatandaşlarımız üzerine düşeni, kendine yakışanı fazlasıyla yaptı. Ben bu anlamda Kamu kurum ve kuruluşlarımız da dahil olmak üzere, bütün Çankırılı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Devletin içine çöreklenen bu yapılarla ilgili mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi de bilmenizi istiyorum. Demokrasi nöbetine devam diyorum. 

Bugünkü toplantıda 2016 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan projelere ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır. Yatırım Programı’nda yer alan projeler temelde İlimizin sosyo-ekonomik göstergelerini ve kamu hizmetlerini iyileştirici niteliktedir. Devletimizin tahsis etmiş olduğu ödeneklerin yerinde ve zamanında kullanılması için yıl içerisinde her düzeydeki personel görevini özenle ve gayretle yerine getirecektir. Kuruluşlarca uygulamayı etkin kılacak çalışma ve iş programları özenle takip edilerek ihale süreci ve mevsim şartları gibi unsurlar dikkate alınacaktır. Yatırım Programı’nda yer alan projelerin zamanında bitirilmesi temel hedef olup, projenin her aşamasında bu temel hedefin dikkate alınması ve bu açıdan gerekli gayretin sürdürülmesi gerekmektedir. Yürütülmekte olan yatırımların İlimizin kalkınma sürecine en üst düzeyde katkı vermesini diliyorum” diyerek, İl genelinde toplam 455 projenin olduğunu ve bunların 155'inin tamamlandığını, 213 projenin devam ettiğini ve 87 projeye de başlanamadığını, 455 projenin tutarının ise 3 milyar 203 milyon TL olduğunu belirtti. 

Gerçekleştirilen toplantıda ilk sözü alan Vakıflar Ankara Bölge Müdürü Temel Ünlü, Büyük Camiideki çalışmaların tamamlandığını ve Ramazanda ibadete açıldığını, resmi açılışın ise ileriki günlerde yapılacağını belirterek, il genelinde değişik çalışmaların da devam ettiğini dile getirdi. 

Ardından söz alan Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Çankırı vakıf ve sivil mimari konusunda zengin bir il. Bu eserlerin envanterlerini belirlemeliyiz. Eğer bir envanter çalışması yapılmamışsa bu konuda acil bir çalışma yapılmalı” dedi.

DSİ yatırımları hakkında bilgi veren DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Çankırı tarımı için büyük önem arz eden Hamzalı, Koyunbaba ve Tımarlı Sulama çalışması hakkında bilgi verdi. Hamzalı barajında %80 çalışma gerçekleştirildiğini ve 32 bin dekarlık alanın sulamaya açıldığını, 63 bin dekarlık alanın ise sulamaya açılacağını belirtti. Koyunbaba barajı hakkında da bilgi veren DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, 102 bin dekarlık alanın sulanacağını ve Yakınkent OSB'ye de buradan su verileceğini dile getirdi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise, DSİ yatırımlarının sevindirici olduğunu ifade ederek, Tatlı Çay çalışmasına değindi ve "Tatlı Çayımızla ilgili geldiğimiz günden beri çalışıyoruz. Yaklaşık 15 km bir mesafedeki çalışmalarımızın ön hazırlıkları bitti. Dünyada ödül alacak bir proje. Tatlı Çay gerdanlık olacak" dedi.

Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, yatırım çalışmalarına değinerek, Ilgaz Tünelinde ışık görme töreninin yapıldığını, diğer çalışmaların sürdüğünü ve 2017 yılının ilk aylarında araç geçişinin yapılacağını ifade etti. Tuz mağarası yoluna da değinen Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, 5,2 km'lik yolda çalışmaların sürdüğünü ve üç aya kadar tamamlanarak turizme kazandırılacağını belirtti.

Milli Parklar Müdürü İrem Sağlam ise, alan ve çevre düzenlemeye yönelik faaliyetlerinin olacağını dile getirdi.

MTA 3. Bölge Müdür Yardımcısı Mevlüt Doruk, Karakaya Mevkiinde yapılan bir çalışmalarının olduğunu belirterek, “Granit uzun yıllardan beri yaşlanmış taşlar üzerinde çalışma yaptık. Türkiye ve dünyada yer tutan bir sürü seramik üretebileceğimiz kanısına vardık. İlerde rezerv çıkartabileceğimizi düşünüyoruz. Envanter çıkarıldığında maden ruhsatı alıp yatırımcıya açık hale getirilecek” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muammer Öztürk, Milli Eğitim yatırımları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, 14 projenin olduğunu ve 88 okulumuzun onarım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Gerçekleştirilen toplantıda diğer kurum amirleri de kendi sorumluluk alanlarındaki yatırım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vali Mesut Köse, afet ve acil durumu konusunda iyi bir eğitim programı yapılması gerektiğini, binalarımızın bitmesi için müdahale gereken noktada müdahalenin yapılacağını, tarım alanında hareketlilik olması gerektiğini belirtti.

Toplantının sonunda ise Vali Mesut Köse, toplantının Çankırı için hayırlı olması temennisinde bulunarak, yatırımların yürütülmesinde emeği geçenleri tebrik etti.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler