Vali Köse'den Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 91. yıldönümü mesajı

Vali Köse'den Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 91. yıldönümü mesajı

Çankırı Valisi Mesut Köse, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 91. yıldönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı. Mesaj şöyle:

"Şapka ve kıyafet inkılâbını başlatmak üzere 23 Ağustos 1925 tarihinde yurt gezisine çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki heyetin Çankırı’ya gelişlerinin 91. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 
91 yıl önce Çankırı’da halka seslenen Mustafa Kemal Atatürk; 'Çok derin, çok samimî duygularınıza teşekkürler ederim. Beni çok sevdiğinizi, bana çok güvendiğinizi, işaret ettiğim hedeflere bütün varlığınızla yürüyeceğimizi söylüyorsunuz. Benim buna verebileceğim cevap şudur ki: Ben güven ve saygıya hak kazanacak başarılar göstermişsem, o da sizlerin yardımlarıyla olmuştur. Güveninize yürekten inanarak, millî görevimde muhtaç olduğum gücü ve yetkiyi sizden alıyor, sizde buluyorum. Bahtiyarlığımı Çankırı’nın sevgili halkının karşısında yüksek sesle ifade ediyorum' diyerek, halkımızın moralini, düşünce ufkunu ve umutlarını geliştirmiştir.
    
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Çankırı’ya gelişlerinin 91. yılında bir kez daha sevgi ve özlemle anıyor, tüm Çankırılı hemşehrilerimin bu önemli gününü en samimi duygularımla kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler