Vali Köse'den 'Babalar Günü' mesajı

Vali Köse'den 'Babalar Günü' mesajı

Çankırı Valisi Mesut Köse, 'babalar günü' dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Vali Köse'nin mesajı şöyle:

"Kıymetli Çankırılı vatandaşlarım,

Kültürümüzün, değerlerimizin, örf ve adetlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasında temel işlev gören 'aile' aynı zamanda toplumun çekirdeği olarak kabul edilmektedir. Ailenin temel direği olarak kabul edilen 'babalar' ise, aile değerlerimizin korunmasında, hakkaniyet, paylaşım, sorumluluk, sevgi, saygı, özveri gibi hayati değerlerin nesilden nesile aktarılmasında bir rol üstlenmektedir.

Ailesi için her türlü özveriyi ve sorumluluğu yüklenen, gerektiğinde her türlü çileye göğüs geren, ailesinin saadetini kendi mutluluğundan öncelikli gören babalar, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için fedakârlıkla çaba harcamaktadırlar. Bu bakımdan babaların sadece bu özel günde değil, gönüllerinin her zaman hoş tutulması gerekmektedir. Bu onlara karşı sevgi, saygı ve vefa duygusunun ve de inancımızın bir gereğidir. 

Çocuklarına karşı şefkatli ve merhamet sahibi olan; ailesinin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak için fedakârlıkla çalışan babaların Babalar Günü'nü kutluyor, kendilerine aile fertleriyle birlikte mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum. 

Bu günleri buruk yaşayanlarımız da var kuşkusuz… Babaları veya evlatları ebediyete irtihal edenlerimiz var… Şehitlerimiz, şehit babaları, şehit evlatları ve yakınları var… Bu vesileyle ebediyete irtihal eden babalarımızı rahmetle yad ederken, vatandaşlarımızın üzüntülerini de yürekten paylaştığımı belirtmek isterim.

Saygı ve sevgilerimle…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler