Vali Mutlu: Eli satırlı adamlar yakalandı

Vali Mutlu: Eli satırlı adamlar yakalandı

Satırlı saldırganın kimliği belli oldu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'da Taksim'deki eli satırlı kişilerle ilgili açıklama yaptı. Mutlu, "Taksim'de izinsiz gösteri sonrasında çıkan olaylara karışan eli satırlı ve sopalı iki kişi yakalanarak gözaltına alındı, işlemi yapılmaktadır. Bu tür saldırı girişimlerine karşı polisimiz, gorevini dikkatle ve titizlikle sürdürecektir." dedi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

PALALI SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Olay yerine gelen polisler ilk olarak adının Sabri Çelebi olduğu öğrenilen palalı saldırganı gözaltına almak yerine bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor. Görüntülerin medyaya yansımasından sonra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu twitter hesabından “Taksim’de izinsiz gösteri sonrasında çıkan olaylara karışan eli satırlı ve sopalı iki kişi yakalanarak gözaltına alındı, işlemi yapılmaktadır” açıklamasını yaptı. Saldırganlar gözaltına alınırkenpalayı almaya çalışan Cevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Müdürü Yardımcısı sağ baş parmağından yaralandı. Bir kişinin de saldırı sırasında boynunda hafif yaralandığı öğrenildi.
 
"Kendimi kaybettim"
Saldırgan Sabri Çelebi polisteki ilk ifadesinde “Olaylar yüzünden çok zarar ettim. Bu akşam da (dün) olay meydana gelince kendimi kaybettim, ne yaptığımı bilmeden sokağa fırladım” dedi.
 
Polisle davalık
Beyoğlu Talimhane’de turizm şirketi, market ve kebapçı dükkanı işleten evli ve bir çocuk babası Sabri Çelebi, Mardinli. Çelebi, Mayıs ayında “Dükkanımda 7 aylık hamile eşimin gözleri önünde polislerden dayak yedim” iddiasında bulunmuştu. Konu mahkemeye taşınmış, polisler de ‘memura mukavemet’ suçundan Sabri Çelebi’den şikayetçi olmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler