Vali Özcan, yandaş ihaleyi onayladı!

Vali Özcan, "yandaş" ihaleyi onayladı!

Merkez'e bağlı İnaç köyünde açılacak kum ocağı işletme ihalesi Vali Özcan tarafından onaylandı.

Çankırı İl Özel İdaresi tarafından 3 Mayıs'ta ihalesi gerçekleştirilen ve ŞUA İnşaat Madencilik Nakliye Gıda Turizm ve Sanayi Ltd. Şti. tarafından yıllığı 26 bin tl'ye alınan İnaç köyü kum ocağı ihalesi Vali Vahdettin Özcan tarafından onaylandı.

Bilindiği gibi daha önce yıllığı 80 bin tl'ye Şimşek İnşaat tarafından alınan ihale yine Vali Vahdettin Özcan tarafından bozulmuştu.

İnaç Köyü ihalesi ŞUA'nın - TIKLA

Onaylanan ihale ile ilgili kamuoyunda sürdürülen tartışmaların alınan "onama" kararı ile yeniden alevlenmesi bekleniyor.

SON ONAY'DAN SONRA ORTAYA ÇIKAN NET SORULAR?

İhalenin onaylanmasından sonra gündemdeki soruları buradan Vali Özcan'a sormadan edemiyoruz:

1- Daha önce yıllık 80 bin tl + KDV  fiyat verilen ihaleyi hangi gerekçelerle İPTAL ETTİNİZ? BU GEREKÇELERİ KAMU OYUYLA PAYLAŞMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

2- 80 bin - 26 bin = 54 bin tl x 5 = 270 bin tl KAMU ZARARI. ORTAYA ÇIKAN KAMU ZARARINI KİM YA DA KİMLER NASIL TAZMİN EDECEK? KONUYLA İLGİLİ FİKRİNİZ VAR MI?

3- İptal ettiğiniz ihaleye giren Şimşek İnşaat ve Akyazı İnşaat'ın ortaklarından birer isim ve Ulu Ticaret'in katılımı ile gerçekleştirilen yeni şirket ŞUA'nın "tek başına" katıldığı ve tarafınızda ONAYLANAN ihalede REKABET ŞARTLARI hangi düzeyde gerçekleşti?

SON DAKİKA
VALİ ÖZCAN YANIT VERDİ

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki ile yaptığı telefon görüşmesinde "Çankırı'nın 1 lirası benim için önemlidir. Fakirin fukaranın hakkını kimseye yedirmem. Daha önceki iptal kararımı sizlere ulaştırsınlar. İptal kararının gerekçeleri içerisinde ekonomik rakamlar bulunmamakta." dedi. Vali Özcan'a "Yapılan 2. ihaleye ilk ihaleye giren iki firma sahibi kurdukları ortak şirketle girdiler ve ihaleyi aldılar. Bu duruma ne diyorsunuz?" şeklindeki sorumuza ise "Bu durum benim sorunum değil. Ortada bir ihale komisyonu var ve ihaleyi gerçekleştirmişler. Söylediğiniz konular ihale komisyonunun ilgileneceği işler" dedi. 

"Yeterli rekabet koşullarının oluştuğuna inanıyor musunuz?" şeklindeki sorumuza ise Vali Vahdettin Özcan "İhaleye çok fazla ilgi gösteren de olmadı" cümlesini kullarak cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler