Vali Özcan, 2002 seçimlerinde MHP adayı!

Vali Özcan, 2002 seçimlerinde MHP adayı!

Çankırı Valiliği koltuğunda oturan Vahdettin Özcan'ın, 3 Kasım 2002 erken genel seçiminde MHP'nin İstanbul 2. Bölgeden 7. sıra milletvekili adayı olduğu ortaya çıktı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde MHP’den İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı olduğu öğrenildi.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre Vali Özcan’ın Ak Parti’nin yüzde 34.29 oy oranı ve TBMM’de 365 sandalye kazanarak birinci parti olarak çıktığı 3 Kasım 2002 erken genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölge 7. sıra milletvekili adayı olduğu bilgisine ulaştı.

Özcan’ın 7. sırada aday olduğu MHP listesinde ilk sırada Murat Sökmenoğlu, 2. sırada Ümit Şafak, 3. sırada Ahmet Çolak, 4. sırada Nazif Okumuş, 5. sırada Onurhan Homriş ve 6. sırada İlyas Kumbasar yer almıştı. Özcan’ın hemen ardında 8. sırada ise Hasan Hüseyin Ceylan bulunmaktaydı.

Hatırlanacağı gibi 3 Kasım 2002 erken genel seçim sonuçlarıyla MHP ülke genelinde aldığı yüzde 8.35 oy oranıyla baraj altında kalarak TBMM’de temsil gücünü kaybetmişti.

İşte o günlere ait yazılı basın arşivlerinden derlediğimiz bazı notlar.

BİLİYOR MUSUNUZ? (21 Eylül 2002 / Hürriyet)

MHP İstanbul 2. bölge 7. sırada Mülkiye müfettişi Vahdettin Özcan'ın, eski Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya'yı birçok kez sorguladığını, ancak bu dosyalardan yargıda bir şey çıkmadığını... Biliyor musunuz?

"VATANDAŞIN KARNI AÇ" (23 Eylül 2002 / Sabah)

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Murat Sökmenoğlu seçim öncesi esnafla biraraya geldi. Dükkan dükkan gezen Sökmenoğlu, "Meydanlar yeni ısınmaya başladı. Seçim 15 günde kazanılır" dedi.

Beraberinde MHP milletvekili adayları Ümit Şafak, Doç. Dr. Ahmet Çolak, Onurhan Homriş, Vahdettin Özcan ile İstanbul'da halkın nabzını tutan Sökmenoğlu'nun seçim çalışmalarındaki ilk durağı Kapalıçarşı oldu. Sökmenoğlu, buradaki temaslarında Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Levent Güçer tarafından konuk edildi. Sökmenoğlu, buradaki konuşmasında esnafın içinde bulunduğu durumu bildiklerini belirterek, "Sizden bir şey alıp gitmek daha faydalı olur" dedi. Kuzey Irak'la ilgili gelişmelerin Türkiye'de sıkıntı yarattığına da değinen Sökmenoğlu, MHP'nin AB ile ilgili endişelerinin çok net bir şekilde ortaya çıktığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler