Vali Özcan, Adalet Sarayını ziyaret etti

Vali Özcan, Adalet Sarayı'nı ziyaret etti

Yapım çalışmaları tamamlanarak törensiz hizmete giren Adliye Sarayında incelemeler yapan Vali Özcan, ziyaretten mutlu ayrıldı.

Yeni yapılan Adalet Sarayı’na geçtiğimiz hafta içerisinde taşınan Adliye teşkilatını Vali Vahdettin Özcan, ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. 

Vali Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay’ı, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Erdal Kılıç’ı ve Baro Başkanı Erkan Köroğlu’nu makamlarında ziyaret etti.

Özkanoğlu ADOPEN'de Kampanya
Son gün 29 Şubat

Vali Özcan, Adliye Sarayı'nın duruşma salonlarını, toplantı odalarını, avukat odası, avukatların her türlü bilgiye ulaşabilecekleri ve kartla girdikleri özel odayı, kafeterya, yemekhane ve konferans salonunu gezdi. 

Başsavcı Togay, Adliye Sarayı'nın son teknoloji kullanılarak yapılan akıllı bir bina olduğunu, kapalı otoparkının bulunduğunu, cezaevi araçlarının içeriden girerek mahkumların hiçbir tehlikeye maruz kalmadan duruşma salonlarına alındığını belirtti. Üçüncü katın yemekhane olarak düzenlendiğini, gelecekte açılması muhtemel mahkeme odalarının da hazır olduğunu ifade etti. 

Duruşma salonlarında video konferans sistemi ile ifade alınabildiğini belirten Başsavcı Togay, başka ilde bulunan bir tanığın ifadesinin bu salonlarda karşılıklı görüntü ile alınabildiğini söyledi. 

ATATÜRK POSTERİ VALİ ÖZCAN'DAN

Ağır Ceza Reisi Kılıç, “Güzel bir bina yapıldı, biz de güzel bir adliye bırakmak istiyoruz, tefrişini yaptık, hizmete başladık. Vatandaşların rahat hizmet alabilecekleri bir sistem oluştu.  Odamızda Atatürk portresi eksik” dedi. 

Vali Özcan, Atatürk portresi de bizim hediyemiz olsun diyerek, yapılması için talimat verdi.

adliye-ziyaret-vali-erkan-sozcu-resim-022.jpg

BARO BAŞKANI KÖROĞLU'NA ZİYARET

Daha sonra Baro Başkanı Erkan Köroğlu’nu ziyaret eden Vali Özcan, iyi dizayn edilmiş yeni iş yerinin avukatlara, Baroya ve Çankırılılar'a hayırlı hizmetler vermesini diledi. 

Başkan Köroğlu, bir iç mimar aracılığı ile tefrişini yaptıklarını, avukatların kartla girebildikleri bir oda düzenleyerek her türlü bilgiye anında ulaşmalarını sağladıklarını belirtti. Baroya kayıtlı 64 avukatın hizmet aldığını, Adliyeye kendi araçları ile geldiklerini ve zamanla ihtiyaç ve talebe göre servis konulabileceğini söyledi. Adliye binasına gelişte yol sorununun olduğunu, Bedaş tarafından elektrik kablolarının yolun altına çekilmesi sonrası ışıklı kavşak ile güzel bir yol yapıldığında bu sorunun çözüleceğini belirtti. 

Başsavcı ve Ağır Ceza Reisi ile uyum içerisinde olduklarını ve büyük destek gördüklerini belirten Başkan Köroğlu, kendilerine teşekkür etti. Eski binada kullandıkları bilgisayarları ihtiyacı olan okullara, mobilyaları da emniyetin bir şubesine verdiklerini, konferans salonunda son deneme çalışmalarının yapıldığını, tamamlandığında seminerler ve bilgilendirme toplantıları yapacaklarını ifade etti. 

Yeni Anayasa konusunda kamuoyu ve duyarlılık oluşturmak amacıyla tüm kesimlere bir çağrıda bulundum,  Avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümü ve daha düzeyli bir meslek yaşantısının olması için de Avukatlık Yasasının çıkması gerektiğini düşündüğünü söyledi. 

Ziyarete İl Jandarma Komutanı J.Alb.Şakir Uslu ve İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğu da eşlik etti.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler