Vali Özcan: Bana zulüm yapılıyor!

Vali Özcan: Bana zulüm yapılıyor!

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Hükümet Konağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yerel medya ile buluşmasında yaptığı açıklamada "Çankırı için siyasilerle hayırlı bir çok işe imza attık. Yeni Hükümet Konağı da Allah nasip ederse siyasilerin de müsaadesiyle bir an önce yapılması gereklidir” dedi. Vali Özcan'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Çankırı Hükümet Konağı meselesini bizzat kendisinin gündeme getirdiğini, ilerleyen aşamalarda iyi mi ettik, kötümü ettik diye düşünmeye başladım. Bana herkes tarafından uygun gösterilen yer, sonradan bazıları tarafından tepki çekmeye, sanki Vali tek başına karar vermiş gibi yansıtılmaya başlandı. Benim düşüncem Çankırı’da kurumları bir araya toplayarak, modern ve prestijli bir bina kazandırmaktı. Ancak sonradan farklı gelişmeler cereyan etti. İşlemler belli bir noktaya gelmiş ve 15 Mayıs’ta iş bitmişti. Hükümet Konağının ihale işlemini başlatabilirdim. Ancak benden Milli Savunma Bakanlığından yer talebinde bulunmam istendi. Bu işlemi de yerine getirdik. Şimdi MSB’den sonuç bekleniyor. MSB olumsuz cevap verirse, Hükümet Konağı Kırkevler mevkiine yapılacak. Geçtiğimiz aylarda bir heyet toplanıp, Hoca Ahmet Yesevi civarını uygun gördü.Ancak daha sonra oradan da vazgeçildi. Ben görüşlere açık birisiyim ve Çankırı’ya en iyi hizmetin yapılması için uğraşıyorum. Benim bu konudaki düşüncem İstanbul yolu ya da Ankara yolu üzerinde modern ve prestijli bir Hükümet Konağı olmasıdır.Yüksek katlı binayı uygun görmüyorum. Sayın Başbakanımızda yüksek katlı binaları uygun görmüyor. Kamu olarak ben de yüksek katlı bina yapmam. Bunun içinde en uygun yer 40 dönümlük Kırkevler’dir. MSB için düşünülen yer de projemize uygun. Eğer izin verirlerse oraya da yaparız” açıklamasında bulunarak “Kamu olarak harcadığımız emek boşa çıkmamalıdır. Çankırı için siyasilerle hayırlı bir çok işe imza attık. Yeni Hükümet Konağı da Allah nasip ederse siyasilerin de müsaadesiyle bir an önce yapılması gereklidir” dedi.

"ŞİMDİ ZULÜM YAPILIYOR"
Vali Özcan sözlerini "Şunu söyleyeceğim tabi yeri geldiğinde. Sayın Başbakan bu yapılanların hesabını sorar. Benden de sorar, başkalarından da. Ben daha bilgilendirmedim kendisini, ama bir bilgilendirme ihtiyacı doğarsa bilgilendiririm. Şimdi zulüm yapılıyor bana. Bunu da söylemiş olayım." diye tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
41 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler