Vali Özcan Japonyadan döndü

Vali Özcan Japonya'dan döndü

Altı günlük Japonya seyahatini gerçekleştiren Vali Özcan ve beraberindekiler bugün yurda döndü.

Çankırı Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk yatırımcısı Sumitomo Rubber Firmasının davetlisi olarak Vali Vahdettin Özcan ve beraberindeki heyet Japonya iş seyahatini tamamlayarak yurda döndü.
 
Vali Özcan ve beraberindeki heyet Fuşikoma’da bulunan ve Japonya’nın en büyük lastik fabrikası olan Sumitomo Rubber Lastik Fabrikasında incelemelerde bulundu.
 
Heyet Osaka’da da Sumitomo Rubber Industries Başkan ve CEO’su Ikuji Ikeda ile biraraya gelerek görüşmelerde bulundu. Görüşme sonunda Çankırı Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak lastik fabrikasının temelinin Ekim ayında atılmasına karar verildi.
 
Vali Özcan ve beraberindeki heyet Oşimada’da bulunan Türk Müzesi ve Atatürk Anıtı ile Ertuğrul Şehitliğini de ziyaret etti.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de 2008’de ziyaret ettiği Türk Müzesi Anı Defteri Vali Vahdettin Özcan tarafından imzalandı. Japonya’da Kuşimoto Belediye Başkanı “Türk Dostu” Katsuma Taşima ile biraraya gelen ve masasında Türk Bayrağı ile Vali Özcan ve beraberindeki heyeti karşılayan Başkan Taşima’ya Vali Özcan tarafından Çankırı Kaya Tuzu, İnandık Vazosu üç boyutlu figürü ve Türk Bayrağı Rozeti hediye edilerek, Çankırı Japonya’da da tanıtılmaya devam edildi.
 
Vali Vahdettin Özcan’ın Japonya iş seyahatine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çıbık, DSİ 52. Şube Müdürü Harun Ersin Gökçe ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler