Vali Özcan; mezun polislere Anayasadan söz etti!

Vali Özcan; mezun polislere Anayasa'dan söz etti!

POMEM 11. Dönem Mezuniyet Törenine katılan Vali Özcan, konuşmasında Anayasa'dan söz etti.

Çankırı POMEM'de yapılan mezuniyet töreninde son yıllarda sıkça gerçekleştirilen 'ermeni düşmanlığı' propagandası bu kez yapılmadı.

Çankırı eski valisi Şemsettin Uzun döneminde POMEM'de yapılan eğitim-öğretim yılı açılış ve mezuniyet törenlerinde sürekli olarak gündeme getirilen "Ermeni düşmanlığı" bu kez gerçekleştirilmedi. Törene katılan Vali Vahdettin Özcan, polis teşkilatına yeni katılan 242 mezuna "Anayasa ve ilgili yasaları yerine getiriniz" dedi.
 
TÖRENDEN İZLENİMLER
 
11. Dönem Mezuniyet Törenine Vali Vahdettin Özcan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Tayyar Aydın, Jandarma Albay Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Yozgat İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Rafet Alemdar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve polis memurlarının aileleri katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından POMEM’den mezun olan polisler toplumsal olaylara müdahale konusunda bir gösteri sundular.
 
Açılış konuşmasını yapan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Sami Korkmaz, eğitim ve öğrenimlerini tamamlayan öğrencilere meslek hayatları boyunca doğruluk ve dürüstlükten ayrılmamalarını, Yüce milletimize hizmet etmenin heyecanı ve vatan sevgisiyle dolu birer görev adamı olmaları tavsiyesinde bulundu.
 
cankiri-pomem-mezuniyettoreni-sozcu-resim-072.jpg
 
KORKMAZ: 30 ÖĞRENCİ AVRUPA'DA EĞİTİM GÖRECEK
 
11. Dönem 242 toplamda da 2585 mezun verdiğini ifade eden Korkmaz ayrıca Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme projeleri kapsamında “Leonardo Vinci” adı altında “Uygulamalı Polis Eğitimi ve Görev Yansımaları” isimli projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Bu proje kapsamında 30 öğrencinin Avrupa'da eğitim ve öğretim görmesini sağlayacaklarını söyledi.
 
Daha sonra kürsüye gelen 11. dönem birincisi Polis Memuru İhsan Çeviker, 30 hafta süren eğitimler sonunda şerefli bir göreve başlamanın gururunu yaşadığını söyledi.
 
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal, Türk polisinin, Dünya Polis Teşkilatına ders veren bir konuma geldiğini kaydetti. Türk Polis Teşkilatının eğitimli ve seçkin bireylerden oluştuğunu belirten Çankal, “İşinizi yaparken, vicdanınızın sesini dinleyin ve sadakat yemininizi asla unutmayın. Üzerinde bulunan elbiseler şerefli bir görevin üniformasıdır. Hukukun üstünlüğüne inanın ve o üniformayı asla incitmeyin. Sizlere bu şerefli görevde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
VALİ ÖZCAN: ANAYASA VE İLGİLİ YASALARI YERİNE GETİRİNİZ
 
Vali Vahdettin Özcan, Toplum Destekli Polis gücümüzün halkımıza karşı daha duyarlı olması gerektiğini, her yıl 30'a yakın ülkeden 2500'e yakın öğrencinin ülkemize gelerek Türk eğitmenler tarafından eğitim aldıklarını belirtti. Dünya Polis Teşkilatı arasında Türk polisi çok önemli bir paya sahip olduğunu ifade eden Vali Özcan; “Adalet, tarafsızlık Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlılıktan ayrılmayınız. Anayasa ve ilgili yasaları yerine getiriniz. Türk Polisi vatanın her köşesinde birlik ve beraberlik içerisinde fedakârlıkla görev yapmaktadırlar. Çok önemli bir görev üstenip bu görevi layıkıyla yerine getireceğinizden eminim. Halkımızın vergileri bizlerimizin maaşları ve bizler halkımızın hizmetçileriyiz. Halkımıza karşı modern, çağdaş, sevgi ve saygılı olunuz. Kurallara aykırı davrananlara karşı birlik olunuz. Buradan Atatürk ve şehitlerimizi, gazi ve ailelerini saygıyla anıyor, emeği geçen başta POMEM Müdürü ve eğitmenlerine, öğrenci ve sevgili misafirlerimize saygılar sunuyorum” dedi.
 
Çankırı’nın bir Selçuklu ve Osmanlı şehri olduğunu, gezecek ve görecek birçok tarihi mekanların olduğunu ve aileleri ile birlikte bu mekanları gezmelerini tavsiye eden Vali Özcan, Çankırı’nın yöresel yemeklerini tatmalarını ve Çankırı Kaya tuzunun faydalı olduğunu belirterek sofralarında kullanmaları tavsiyelerinde bulundu.
 
Dönem birincisi İhsan Çeviker’in yaş kütüğüne plaket çakması sonrası yemin töreni yapıldı. İlk üçe giren İhsan Çeviker, İbrahim Eroğlu ve Özer Kara’ya diploma ve hediyeleri Vali Vahdettin Özcan tarafından verildi.
 
Tören geçidi düzenleyen polisler, daha sonra keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini aileleri ve arkadaşları ile birlikte kutladılar. Vali Özcan, tören sonrası mezun olan öğrenciler aileleri ile sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler