Vali Özcan rüzgarı dağı taşı sardı

"Vali Özcan rüzgarı" dağı taşı sardı

Vali Vahdettin Özcan, göreve geldiği ilk günden bu yana yaptığı çalışmalarla Çankırı'da ayak basmadık yer bırakmıyor.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla Çankırı'da ayak basmadık yer bırakmıyor. Özcan'ı takip etmekte zorlanan yerel medya, yaşamış olduğu hareketlilikle okuyucusuna da farklı kareler sunma durumunda kaldı.

Vali Özcan'ın güniçi mesaisine bakıldığında yaşanan yoğunluk gözlerden kaçmıyor. Bunun en büyük göstergesi de valiliğin internet sitesindeki aktivasyon. Vali Özcan öncesi bırakın günde bir haber bülteni yayımlamayı bazen üç günde bir bülten yayınlamak zorunda kalan basın bürosu çalışanları, son günlerde yeni valinin hızına yetişmekte hayli zorlandıkları görülüyor.

VALİ ÖZCAN'DAKİ HEYECAN
BAŞTA İLÇELER ARASINDAKİ
SICAKLIĞI BİR KAT DAHA ARTIRDI

Vali Vahdettin Özcan'ın Çankırı'ya atanmasından sonra yaşanan olaylara baktığımızda öncelikli olarak bugüne kadar kapısı çalınmamış sanayici ve işadamlarına ait işyerleri teker teker gezildi, sorunları dinlenildi, daha fazla ve daha ekonomik üretim yapabilme yönünde öneriler dikkate alındı.

Yapılan bu ziyaretlerin bir diğer katkısı da, bölgede yatırım yapan sanayici ve işadamları "yalnız" olmadıklarını anladılar. Bununla birlikte Çankırı Merkez ile ilçeler arasında yaşanan kopukluğun tamir edilerek ilişkilerin daha da sıcaklaştırılmasına yönelik duygu ve düşüncelerin oluşması sağlandı.

Şabanözü'nden Kızılırmak'a, Çerkeş'ten Yapraklı'ya uzanan ziyaretler ilçeler arasında eksikliği hissedilen sıcaklığı, samimiyeti ve dayanışma ile işbirliği çabalarını harekete geçirdiğini gözlemlemek hiç de abartı olmamalı.

"ÇANKIRI GELECEĞİNİ PLANLIYOR" SEMPOZYUMU
ÇANKIRI TABANINDA BÜYÜK HEYECAN YARATTI

Vali Özcan'ın İstanbul'da Vakıf ve Federasyon yöneticileriyle gerçekleştirdiği ilk ziyaretle projelendirilen işler arasında olan ve 18 Aralık 2011 Pazar günü gerçekleştirilecek "Çankırı Geleceğini Planlıyor" isimli 3 ayaklı (İstanbul, Ankara, Çankırı) sempozyumun ilanı ile birlikte tabandadiki heyecan beklenenin üzerine çıktı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre İstanbul'da pazar günü gerçekleştirilecek sempozyuma bin kişinin üzerinde Çankırı insanının katılımı beklenmekte.

Kulislerde konuşulan cümleler ise "Şehrimize gelen yeni vali bizlerdeki heyecanın yegane kaynağı! Kendisine müteşekkiriz. Sanayicimizden işçimize, bürokratımızdan dağdaki çobanımıza kadar her birimizde bir Çankırı heyecanı yarattı. Üzerimize serilmiş ölü toprağından kurtularak eksiğimizi gediğimizi kapatma, gelişimi ve değişimi yakalama gayreti içerisine girerek makus talihimizi yenme çabasında olmalıyız" şeklinde kendisini gösteriyor.

BÜTÜN BUNLAR YETERLİ Mİ?

Elbette değil. Bugün için Çankırı ile ilgili sorunlar alt alta yazıldığında, mevcut sorunları "valilik" makamının ya da onun imkanlarının çözmesi beklenemez. Olumsuzlukların "olumlu"ya dönüşebilmesi yönünde "lokomotif" olabilecek ve de birleştirici rolü üstlenebilecek pozisyon bugün için Vali Vahdettin Özcan'ın göreve geldiği günden bu yana sergilemiş olduğu performansa ayak uydurabilecek kadrolar başı çekmekte. Hemen akabinde yerel yöneticilerin ve "stk" olduklarını iddia eden örgütlerin yaşanan heyecana ve hareketliliğe ayak uydurabilecek kapasiteye kendilerini taşımalarıdır. Yerel medya da bu durumda bir "özeleştiri" yaparak kendisine yakışan hamleyi göstermelidir.

Bütün bunların üzerine bölgenin TBMM'deki temsilcileri olan milletvekilleri tabandan gelen ve Çankırı'yı gelişim trendine sokabilecek yatırım ve projelere Hükümet kanadından sağlayacakları destekle hayata geçirmeleri, Vali Vahdettin Özcan'ın yarattığı heyecanın "olumlu sonuçlara" bağlanmasına vesile olacaktır.

Son söz: Hadi bakalım kolay gelsin!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler