Vali Özcan Yapraklı YİBOda

Vali Özcan Yapraklı YİBO'da

Van'dan Yapraklı'ya gelen 168 öğrenci ile buluşan Vali Özcan'in ziyareti neşeli geçti.

Yapraklı Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna yerleştirilen 166 Vanlı İlköğretim öğrencisi ile Vali Vahdettin Özcan, okul yemekhanesinde bir araya geldi.

Vali Özcan öğrencilere yaptığı konuşmada; "Değerli çocuklar ve sevgili öğretmen arkadaşlarım, özellikle Yapraklı ilçemizde bulunan Vanlı öğrencilerimizi ve sizleri ziyaret etmek için geldim. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Van’dan gelen çocuklarımız ve Yapraklılı çocuklarımız, hepiniz bizim için aynı değerdesiniz. Türkiye’nin özlediği beklediği tablo işte bu. Burada sizleri bir arada gördük. Bu tablonun oluşmasında emeği geçen Vali Yardımcım Ahmet Atılkan’a, Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze ve Vakıf Müdürümüze teşekkür ediyorum. Acil olan ihtiyaçlarınız karşılandı, başka ihtiyaçlarınız varsa onlar da en kısa zamanda karşılanacak" diyerek sözlerine devam eden Vali Özcan, "Kaymakamımız ilçedeki imkanları ben de Çankırı Valisi olarak İldeki imkanlarımızı kullanarak sizleri Çankırı’nın güzellikleri ile tanıştıracağız. Taşmescidimize, Tuz Mağaramıza, Ilgaz Dağımıza sizleri götüreceğiz, şu anda Ilgaz’da 20 cm.kar var. Buralarda güzel vakit geçirmenizi sağlayacağız.  Yapraklılı öğrencilerimizle birlikte sizleri gezdireceğiz, yeni arkadaşlıklar elde ederken, Türkiye’nin başka yörelerini de tanıma fırsatı bulacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet, vatanınızı sevin, bayrağınızı sevin, birbirinizle kaynaşın, burada öğretmen eksiğimizde yok, Kaymakamımız başta olmak üzere tüm Milli Eğitim teşkilatımız sizinle ilgilenecekler” dedi.

Vanlı ve Yapraklılı öğrencilerden duygularını paylaşmak isteyen öğrencileri de davet eden Vali Özcan, öğrencilerin duygularını kendi yorumları ile dinledi. Televizyon ilave edilmesini isteyen öğrencinin isteği üzerine yemek salonuna ilave televizyon alınması talimatını verdi. Şarkı söylemek isteyen Vanlı ve Yapraklılı öğrenciler şarkı söyleyerek güzel bir gün geçirdiler.

SBS kursu açılacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, öğrencilere test kitapları dağıtılacağını ve sömestre tatilinde ailelerini görmek üzere tatil süresince Van’a göndereceklerini ifade etti.

TELEFON GÖRÜŞMESİ KEYİF VERDİ

Vali Vahdettin Özcan, yanına gelen öğrencilerin ailelerini cep telefonundan arayarak telefon görüşmesi yaptı. Mikrofondan dışarıya verilen görüşmelerde Vali Özcan, çocuklarınız bizim yanımızda, emin ellerde, emanetlerinize çok iyi bakılacak ve eğitimlerine devam edecekler diyerek ailelerin içlerinin rahat olmasını istedi. Çocuklar anne ve babaları, bazıları ablaları ile görüştüler.   Telefon görüşmeleri sırasında duygulu anlar yaşandı. Aileler Vali Özcan’ın kendilerini aramalarından memnuniyet duyduklarını ve çocuklarını kendilerine emanet ettiklerini ifade ettiler.

Vali Özcan, daha sonra yatakhaneleri, yemekhaneleri ve yurdun diğer bölümlerini gezdi. 

Yapraklı Kaymakam Vekili Mesut Kabakçıoğlu, Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel de Vali Özcan’ın ziyaretine katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler