Vali Özcan'a 'Allah' mı söyletti?!

Vali Özcan'a 'Allah' mı söyletti?!

Çankırı Valisi'nin Radyo Neşe'de gerçekleştirdiği programda sarfettiği bir cümle siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırdı.

Vali Vahdettin Özcan, Radyo Neşe’ye konuk oldu. Program sunucusu Turan Harmancı’nın sorularını cevaplayan Vali Özcan, son iki yılın değerlendirmesini yaptı. Vali Özcan, programda yaptığı konuşmada mevcut Atatürk Stadı'nın yeri ile ilgili düşüncelerini belirtirken "Bundan sonra seçilecek belediye başkanı güzel bir proje gerçekleştirebilir" dedi.

İRFAN DİNÇ SEÇİMİ KAYBEDECEK, HAKKI YALÇIN KOLTUĞA MI OTURACAK?
Vali Özcan'ın yayın sırasında kurduğu ve Karatekin gazetesinin bugünkü nüshasında yayınlanan bu cümlesi siyasi çevrelerde "Sayın Vali halen Belediye Başkanlık koltuğunda oturan İrfan Dinç'in 30 Mart'ta yapılacak olan seçimi kaybedeceğini ve yerine MHP adayı Hakkı Yalçın'ın geleceğinin kehanetinde mi bulundu?" sorusunun sorulmasına neden oldu.

Bu tartışmayı şimdilik bir kenara bırakalım ve Vali Özcan'ın Radyo Neşe'de Turan Harmancı ile birlikte gerçekleştirdiği programın Karatekin gazetesinde yer alan haberine bakalım:

"Özellikle eğitim konusunda büyük bir hamle gerçekleştirdiklerini ve Çankırı’ya 76 milyon TL’lik eğitim yatırımı yapacaklarını dile getiren Vali Özcan, “Tarihi bir rekordur bu. 2011 yılının eğitim yatırımı 10 milyon TL idi. Şu anda ise bu yatırım tutarı 76 milyon TL. Amacımız yapılan çalışma ve projelerle eğitim kalitesini artırmaktı” dedi.

Okul öncesi eğitim konusunda da başarılı çalışmalara imza attıklarını dile getiren Vali Özcan, “Göreve geldiğimde Çankırı’da müstakil anaokulu sayısı 7 idi, şu anda bu sayı 14′e çıktı. Okullaşma oranı bakımından Türkiye ortalamasının üstündeyiz”

AB projelerine de büyük önem verdiklerini dile getiren Vali Özcan, “Eğitim çalışmalarında AB projelerinde büyük bir hamle gerçekleştirmek için gayret gösterdik ve Çankırı’ya geldiğimde 3 olan proje sayısını şuanda 17′ye yükselttik” dedi.

Dershaneler konusuna da değinen Vali Özcan, “Dershane eğitimin bir gerçeği. Eğer eğitim kalitesi yükselirse buna ihtiyaç kalmaz ve vatandaşların parası cebinde kalır” dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin 2014-2015 eğitim öğretim döneminde Uluyazı kampusuna taşınacağını aktaran Vali Özcan, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, kampus çalışmalarında büyük bir gayret gösterdi. Ben göreve geldiğimde yol ve su sorunu vardı fakat bu sorunlar halloldu. Tahminime göre gelecek yıl üniversitemiz orda eğitim ve öğretim görecek” dedi.

KAPALI SALON AĞUSTOS 2014'DE HİZMETE GİRECEK
Spor faaliyetlerine de değinen Vali Özcan 2 bin 500 kişilik bir spor kompleksinin Süt Fabrikası yanında yapılmakta olduğunu ve 2014 yılı Ağustos ayı sonu itibariyle hizmete gireceğini dile getirdi. Atatürk Stadı’nda ki çalışmalara da değinen Vali Özcan, Statda büyük bir çalışma gerçekleştirileceğini sahanın ve oturma türbünlerinin yenileneceğini dile getirerek, “1960 yılında yapılan stada o günden buyana hiç el değilmemiş. Berbat durumda olan soyunma odalarını yeniledik. Gerçekleştirilen çalışmalarla Atatürk Stadını daha güzel bir hale getireceğiz. Ama şahsi fikrimi sorarsanız. Bu stadın şehir dışına taşınması gerekir ve buranında yeşil alan olarak kullanılması güzel olur. Bundan sonra seçilecek belediye başkanı güzel bir proje gerçekleştirebilir. Burası kesinlikle konut imarına değil açılmamalı yeşil alan olarak değerlendirilmeli” dedi.

MEYDANSIZ ŞEHİR OLMAZ
“Meydansız şehir olmaz” diyen Vali Özcan, mevcut hükümet binası, SSK binası, Çevre ve Şehircilik Binası, Rehberlik ve Araştırma Merkezinin yıkılarak Çankırı’ya geniş bir meydan kazandırılacağını dile getirdi.

Emniyet Binası inşaatı konusuna değinen Vali Özcan, yapılan bir ihbar sonrasında bir çalışma başlattıklarını ve ODTÜ’den gelen hocaların inceleme yaptığını ve hazırlayacakları rapor sonrasında yeni bir yüklenici ile çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan konuyla ilgili olarak müfettiş istediğini dile getiren Vali Özcan, “Gelen müfettişler raporunu hazırladı. ODTÜ’den gelen hocalarımızda çalışmalarını tamamladıktan sonra çalışmalarımıza başlayacağız. İnşallah 2014 yılı içinde burayı tamamlayıp emniyeti buraya taşıyacağız ve mevcut binayı da yurt olarak kullanacağız. İnşallah rapor olumsuz çıkmaz” dedi

Kültür ve turizm faaliyetlerine de değinen Vali Özcan, Yıldıztepe’de önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve buranın bir cazibe merkezi haline geleceğini dile getirdi.

Vali Özcan ayrıca “Şunu itiraf edeyim şu ana kadar Çankırı’ya Milli Parklardan ve Merkezi idareden 1 liralık bir yatırım gerçekleşmemiştir. Kastamonu’ya yapılan yatırımların tamamı Merkezi idareden yapılmış. Kendi tarafımıza yapılan yatırımların hepsini kendimiz yapmışız bu zamana kadar”

Tuz mağarasının Çankırı açısından önemli olduğunu ve bu nedenle bir tuz çalışma komitesi oluşturduklarını aktaran Vali Özcan, “Tuz işletmecisi firma ile yaptığımız ortak çalışma sonrasında bir protokol imzaladık ve çalışma yapılmayan galerilerin devrini gerçekleştirdik. Şimdi bunla ilgili bir proje çalışması yapıyoruz. Gerçekleştirilen proje ile burayı bir sağlık ve kültür merkezi haline gelecek. Şimdiye kadar Çankırı’da hep tuz konuşulmuş ama elle tutulur bir şey yapılmamış maalesef” dedi.

Eski adliye binasının Kültür Bakanlığı’na da tahsis edildiğini de aktaran Vali Özcan, ‘Orayı Çankırı’ya yakışır bir müze haline getiriyoruz. Çankırı Müzesi biliyorsunuz 3. katta idi. Bu yapılanların hepsi Çankırı’ya yakışır” dedi.

100 yataklı ek hastane binasının bahara hizmete gireceğini dile getiren Vali Özcan, “Modern çağdaş ve özel hastanelere fark atan bir hastaneye kavuşuyoruz” dedi.

Vali Özcan, ayrıca 35 ünitelik ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin de Çankırı’ya kazandırılacağını dile getirdi ve 31 Ocak 2014′de ihalesinin yapılacağını belirtti.

İlçelerde herhangi bir eksik sağlık hizmetinin söz konusu olmadığını da aktaran Vali Özcan, sağlık konusunda yatırım ve çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

VATANDAŞLARIN SORULARINI DA CEVAPLANDIRDI
Vatandaşların sorularını da cevaplayan Vali Özcan, milletvekilleri ile herhangi bir sorun yaşamadıklarını ve birlikte çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

Çankırıspor ile ilgili bir soruya ise Vali Özcan, “Bu sene Çankırıspor’u 2. ligde tutalım bu bir başarıdır. Gerekli desteği hep birlikte verelim. 2. yarı özellikle iç sahamızdaki maçları kazanmamız lazım. Spor bizim için ilimizin tanıtımı açısından çok önemli” dedi.

Çankırı’da tarım mutlaka çeşitlendirilmelidir diyen Vali Özcan, ürün çeşitliliğinin özendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Tarıma büyük destekler sağlandığını da belirten Vali Özcan, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme projeleri bakımından Türkiye 3'üncüsü olduklarını aktardı. Kırsalda nüfusun azaldığını belirten Vali Özcan, nüfusu tekrar artırmak ve köylere geri dönüşü sağlamak için çalışma ve projelerin yapıldığını belirtti.

Kurulacak olan Yakınkent OSB’de 5 bine yakın kişinin çalışacağını dile getiren Vali Özcan, “Biliyorsunuz nüfusumuz az olduğu için işsizlik oranı Türkiye ortalamasının altında: Yüzde 4. Kurulacak olan bu OSB ile işsizlik oranı daha da düşecek” dedi." (Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler