Vali Özcandan dolu dolu Şabanözü ziyareti

Vali Özcan'dan dolu dolu Şabanözü ziyareti

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, ilçe ziyaretlerini Şabanözü ile sürdürdü.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ilçe ziyaretlerini dün de sürdürdü. Vali Özcan sabah erken saatlerde geldiği Şabanözü'nde Vali Yardımcısı Şabanözü Kaymakam Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz, Belediye Başkanı Ali Çapcı, İl Genel Meclis Üyeleri, Belde Belediye Başkanları ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri tarafından karşılandı.

ZİYARETTEN FOTOĞRAFLAR İÇİN - TIKLA

Vali Özcan, “Şabanözü Kaymakamımız Hüseyin Demirbaş’ın, Van’da yaşanan deprem nedeniyle bölgeye gönderilmesi üzerine Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz Şabanözü Kaymakam Vekili olarak görevlendirildi ve Kaymakam dönene kadar Ömer Bey Şabanözü İlçemizde görev yapacak” dedi.

Kaymakam Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz tarafından İlçenin tarihi, ekonomisi, köy yolları, içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları, Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışmaları, emniyet ve asayiş durumu, eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık durumu, kültür ve turizm değerleri konusunda bir sunum yapıldı.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi binası yapılması işinin ihale aşamasında olduğunu ve yeni bir ilköğretim okulu yapılması gerektiğini belirtilmesi üzerine Vali Özcan, 2012 yatırım programına alınması talimatını verdi.

CUHURİYET SAVCILARINI ZİYARET

Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay ile birlikte  Şabanözü Cumhuriyet Savcısı Ziya Büyükşahin’i de ziyaret etti. Cumhuriyet Savcısı İbrahim Alper Tabanoğlu ve Hakim Mehmet Taha Ballı da ziyarette hazır bulundu.

BELEDİYEDE VERİLEN BRİFİNG

Vali Özcan, Şabanözü Belediyesini ziyaret etti. Belediye binası önünde Belediye Meclis Üyeleri tarafından karşılanan Vali Özcan, Belediye Meclis Üyesi Emekli Öğretmen Pakize Salman’ı karşılamada görünce duyarlılığından ve aktif siyasette bulunması nedeniyle tebrik etti, fotoğraf çektirdi.

Belediye Başkanı Ali Çapcı, "Sayın Valimizin ilçemize teşrif etmeleri sebebiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sayın Valimize ve kendisine eşlik eden heyete teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı ve İlçede yaptığı çalışmaları anlattı.

Başkan Çapcı, Şabanözü’nün işsizlik sorunu olmayan ve biyolojik arıtma tesisi olan tek ilçe olduğunu, Sanı deresi üzerinde köprü çalışması yaptıklarını, rekreasyon ve ağaçlandırma çalışması yaptıklarını, şelale ve kavşak yapımı çalışmalarının devam ettiğini ve güldürcek suyundan beldelerle birlikte faydalandıklarını ifade etti.

İlçede 2300 kişinin çalıştığını, 1000 kişinin gidiş geliş yaptığını belirten Başkan Çapcı, çalışanların ilçede ikamet etmeleri için müteahhitlerin iskan çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 41 yıldır geleneksel Güreş Festivali ve yaran geceleri yaptıklarını ifade etti.

İlçeye doğalgaz getirilmesi için Enerji Bakanlığına iletildiğini belirten Başkan Çapcı’ya Vali Özcan konuyu bizzat takip edeceğini ifade etti.  İlçeye Yüksek Okul kurulması talepleri olduğunu, ilçedeki sanayi kuruluşlarının kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaları açısından önemli olduğunu belirtti.

Vali Özcan, altyapı çalışmalarının belediyeler için sıkıntılı olduğunu, ancak ilçelerin kurtuluşu için gerekli olduğunu ve kendilerinin Özel İdare’den gereken desteği vereceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Ali Çapcı tarafından Vali Vahdettin Özcan’a ziyaret anısına plaket takdim edildi.

TARİHİ ŞABANÖZÜ LİSESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Özcan, tarihi Şabanözü Lisesi binasında incelemelerde bulunduktan sonra Şamilbey Okuma Salonunu da gezdi. Akıllı tahtada eğitim verildiğini gören Vali Özcan, yetkililere bu hizmeti öğrencilere sundukları için teşekkür etti.

SANAYİ BÖLGESİNDE SANAYİCİYİ DE DİNLEDİ

Vali Özcan’ın Şabanözü İlçe inceleme gezisi Ernamaş Fabrikası ile devam etti. Vali Özcan, işçilerle sohbet etti, kendileri ile birlikte yemek yedi. İşçiler Şabanözü, Eldivan, Orta, Çankırı ve Ankara’dan gelerek çalıştıklarını, hatta bazı işçilerin yurt dışından gelip Şabanözü’nde çalıştıklarını ifade ettiler.

Fabrika Müdürü Şentürk Ertonga tarafından Vali Özcan’a fabrika hakkında bilgi takdim edildi. Müdür Ertonga, “Ülkemizde ciddi gelişmeler görüyoruz, her şeyin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Devletimiz ile ortak çalışmalarımız bugüne kadar oldu, bundan sonra da olacak” dedi.

Vali Yardımcısı Kaymakam Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz, “Şabanözü istihdam ve nüfus açısından yükselen bir ilçemiz. Bir on yıl sonra çok farklı olacağını düşünüyorum. İç Anadolu’nun diğer ilçelerinden çok farklı, diğer ilçelerden farklı bir konseptte değerlendirilmesi gerekiyor. Planlı programlı çalışılması gerekiyor” dedi.

Vali Özcan, “Sanayinin bu ölçekteki ilçelere neler getireceğini tahmin edebiliyoruz. Bu nedenle sanayicilerimizi rahatlatacak kararlar alıp uygulayacağız” dedi. Vali Özcan, fabrikanın üretim bölümünü ve ürünlerinin sergilendiği ve online toplantı yaptıkları toplantı odasını gezerek fabrikadan ayrıldı.

Gel-al Çorap fabrikasında da incelemelerde bulunan Vali Özcan’a fabrika sahibi Serhat Bekmezci ve Fabrika Müdürü Cüneyt Tınkır tarafından bilgi sunuldu. Müdür Tınkır, şu anki üretimlerinin kiralanan bir binada yapıldığını, tamamlanma aşamasında olan yeni binayı Amerika Yeşil Bina Konseyi (LEED)’inden sertifika alacak şekilde yaptıklarını, ürünlerini Avrupa’ya ihraç edeceklerini belirtti. 35 bin metrekare kapalı alanı olacak fabrikanın 1. etabının Mart 2012'de üretime başlayacağını, akabinde diğer etapların başlayacağını ve 1300 işçi kapasitesi için planlama yaptıklarını ifade etti.

Askoç Mobilya Fabrikasını da gezen Vali Özcan, daha sonra Karaören Göletine giderek Belediye Başkanı Ali Çapcı’nın hazırladığı ve Kuzka’ya sunduğu Gölet etrafına yapılacak sosyal ve kültürel alan projesi hakkında bilgi sunuldu.

REHABİLİTASYON MERKEZİNE ZİYARET

Vali Vahdettin Özcan, Şabanözü Rehabilitasyon Merkezine ziyaret etti. Vali Özcan’ın Merkezde her ay sonunda yapılan etkinliğe denk gelmesi nedeni ile bir süre Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinin hazırladığı etkinliği izledi. Vali Özcan’a çiçek takdim eden Melek ve Batuhan ile yakından ilgilenen Vali Özcan, Melek’in yürüyüş bandlarının eski olmasını bildirmesi üzerine kendilerine yeni yürüyüş bandı alma sözü verdi. Vali Özcan’a rehabilitasyonda kalanlar yaptıkları resimleri hediye ettiler.

FİŞEK FABRİKALARINI GEZDİ

Vali Özcan, Şabanözü’nde bulunan fişek fabrikalarını da gezdi. Turaç Yönetim Kurulu Başkanı Saim Altunbaş, fabrikada üretilen ürünleri ve üretim aşamasını Vali Özcan’a anlatarak fabrikayı gezdirdi. Atış uygulamasının yapıldığı alanda Vali Özcan ve beraberindeki heyet atış yaptılar.

Kapeks Girişim Fabrika Müdürü Ceyhun İsa Koca, tuz mağaraları ve taş ocaklarında kullanılan patlayıcı madde ürettiklerini belirtti. 1 saniyede 1992 km. hız alan patlayıcı maddenin ateşleme sistemini uygulamalı gösterdi, Vali Özcan işçilere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Gürel Fişek’te fabrika sahibi Ziya Gürel, 2006 yılından bu yana üretim yaptıklarını, av fişeği, havai fişek, kurusıkı mermi ve yakında saçma üretimine de geçeceklerini, şu an 47 kişinin çalıştığını, önümüzdeki yıllarda 100 kişi çalışmayı hedeflediklerini belirtti. Daha önce İtalya’dan ürün aldıklarını ancak şu anda İtalya’ya yarı mamül sattıklarını ve çalışmaları ile gurur duyduğunu ifade etti.

vali-sabanozu-top-resim-03.jpg

SAHAYI MART-NİSAN AYLARI ARASINDA AÇALIM

Vali Özcan, Şabanözü Belediyesi Mehmet Ali Şahin Spor Sahasında da incelemelerde bulundu. Sahanın sentetik saha olarak yapıldığını ve tamamlandığını açılışının henüz yapılmadığını belirten Başkan Çapçı’ya Vali Özcan, "Mart-Nisan ayları arasında açılış yapalım. Açılışa M.Ali Şahin Beyi davet edelim, Kaymakamlar ve Belediye Başkanlarından oluşan iki takım oluşturup bu güzel sahada maçımızı yapalım” dedi. Sahada kaleye top atışı yaptılar.

Vali Özcan, Şabanözü İlçe ziyaretinde çok memnun kaldığını ifade ederek, Vali Yardımcısı Kaymakam Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz’e ve yaptığı çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Ali Çapcı’ya teşekkür ederek Şabanözü’nden ayrılarak Çankırı Merkez'e döndü.

Kaynak: Çankırı Valiliği web sayfası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler