Vali Özcandan Hatice Çivitcioğluna ziyaret

Vali Özcan'dan Hatice Çivitcioğlu'na ziyaret

TBMM'nin 1. dönem milletvekili Hacı Tevfik Durlanık'ın kızı Hatice Çivitcioğlu ziyaret edildi.

Çankırı’yı Osmanlı Meclisi Mebusan’ında iki dönem  ve TBMM 1. Döneminde bir dönem temsil eden Hacı Tevfik Durlanık’ın kızı Hatice Çivitcioğlu Vali Vahdettin Özcan tarafından ziyaret edildi. 

Vali Özcan, Hatice Çivitcioğlu’nun kızı Melahat Çivitcioğlu, torunu Hatice Sidar ve diğer torunu Salim Çivitcioğlu’nun eşi Seçil Çivitcioğlu tarafından karşılandı. 

Çankırı’nın 1. dönem Milletvekili Hacı Tevfik Durlanık’ın yedi çocuğundan biri olan Hatice Çivitcioğlu 93 yaşında. Çankırı’nın yerli ailelerinden Durlanık’ların kızı Çivitcioğlu ailesinin gelini olan Hatice Çivitcioğlu’nun, 3 kız 1 erkek çocuğu, 7 torunu ve torunlarının 8 çocuğu bulunmakta.  

Çankırı’nın büyüklerini ziyarete devam eden Vali Özcan, Hatice Çivitcioğlu’nun elini öptü, onunla babasının yaşadığı yıllarla ilgili sohbetler etti. Vali Özcan, “Cuma günleri büyüklerimizi ziyaret edip sohbet ediyoruz, ihtiyaçları istekleri varsa onları dinliyoruz, hayır dualarını alıyoruz. Hatice teyze sizin bizden bir isteğiniz, ihtiyacınız var mı? Eski günlerden bize bahsederseniz mutlu oluruz” dedi. 

Hatice Hanım, babası Hacı Tevfik Efendi’nin müderris olduğunu, Sinop ve Çankırı Müftülüğü görevlerinde bulunduğunu, Osmanlı Meclisi Mebusan’ında iki dönem ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk döneminde Çankırı Milletvekilliği yaptığını, Konya’da İstiklal Mahkemesi Azalığı yaptığını ve yaptığı hizmetler nedeniyle Yeşil ve Kırmızı şeritli İstiklal Madalyası verildiğini belirtti. 

Babası Hacı Tevfik Durlanık’ın Atatürk’ü çok beğendiğini söyleyen Hatice Hanım, babasını 1944 yılında kaybettiğini, 1969 yılında ise eşi Salim Çivitcioğlu’nu kaybettiğini, babasından vatani hizmet tertibinden maaş aldığını belirtti. 

Vali Özcan’a, babasının Çankırı Milletvekilleri Rıfat Bey ve Sami Çölgeçer ile olan fotoğraflarını gösteren Hatice Hanım, sağlığının iyi olduğunu ve ziyareti nedeniyle kendisine teşekkür ettiğini söyledi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler