Vali Özcandan ilk isyan!

Vali Özcan'dan ilk isyan!

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İlköğretim Haftası nedeniyle hazırlanan tören konseptini beğenmedi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hazırlanan programın çocuklar tarafından fazla benimsenmediğini belirterek, "Gelecek sene resmi konuşmalar olmayacak, çocuklarla birlikte burada beraberce bir şeyler yiyip içeçeceğiz, hep beraber sınıflara gireceğiz. Ayakta kimse kalmayacak. Burada kendimiz söylüyor, kendimiz dinliyoruz" dedi.

KONSEPTİ BEĞENMEDİ
Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü’nce İlker Tuncay İlköğretim Okulunda dün düzenlenen törene, Vali Vahdettin Özcan’ın yanı sıra Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve protokol katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye olarak Çankırı’da eğitim kalitesinin yükselmesi için önemli projelere imza attıklarını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Vahdettin Özcan ise hazırlanan programın konseptini eleştiren bir konuşma yaptı. Gelecek sene programın bu şekilde olmayacağını belirten Vali Özcan, şöyle konuştu:

GELECEK SENE RESMİ KONUŞMALAR OLMAYACAK
"Gelecek sene resmi konuşmalar olmayacak, çocuklarla birlikte burada beraberce bir şeyler yiyip içeçeceğiz, hep beraber sınıflara gireceğiz.

Ayakta kimse kalmayacak. Bu sene müdahale etmedim ama gelecek sene böyle bir program istemiyorum. Anneler babalar birlikte olacağız, eğitimin sorunlarını oturarak ya da piknik yaparak görüşeceğiz. Birlikte sınıflara gireceğiz. Sınıflarda eğitimin kalitesini, eğitimin daha güzel, daha düzeyli olmasını nasıl becerilebileceği konusunu istişare edeceğiz. Bu törenlerin, konuşmaların çocuklar üzerinde etkisi olmadığı kanaatindeyim. Biz bize söylüyor, biz bize dinliyoruz.

Çocuklarımız belki de 1.5- 2 saattir ayakta. O itibarla bundan sonra ilköğretim törenleri başka bir konsepte, başka bir şekilde olacak. İl Milli Eğitim Müdürü'ne de buradan talimatımdır. Gelecek senenin programını şimdiden hazırlayın. Sıcağın altında çocukları, anneleri babaları, halkımızı bekletmeyelim"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler