Vali Özcandan Ofiste inceleme

Vali Özcan'dan Ofis'te inceleme

Vali Vahdettin Özcan, beraberinde Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli ile birlikte TMO'ya bağlı Çankırı Ajans Müdürlüğünü ziyaret etti.

Toprak Mahsulleri Ofisi Polatlı Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çankırı Ajans Müdürlüğü 2011-–2012 yılı hububat ürünleri alım sezonu 2 Temmuz 2012 tarihi itibari ile başladı.

İlk kez uygulamaya bu yıl geçen sistem ile çiftçiler artık sıra beklemenden ürünlerini teslim ediyorlar.
 
Alım sezonunun başlamasını Ziraat Odası Başkanı ve TZOB Yönetim Kurulu üyesi Nejat Gamzeli ile birlikte yerinde inceleyerek ürünlerin kalitesi hakkında bilgi alan Vali Vahdettin Özcan, bir mahsulün alımını inceledi. İnceleme esnasında Ofis yetkililerinin ölçümlerinde alınan buğdayın tonu 620 TL'den fiyat buldu. Ürün aynı dakika ofis silolarına yıkıldığı görülürken Vali Özcan, üreticilere bol kazançlar diledi.
 
cankiri-tmo-mudur-ozcan-gamzeli-sozcu-resim-071.jpg
 
Vali Vahdettin Özcan, Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Muhammed Görkem'’i de ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.
 
Alımların başladığı ilk günden bugüne kadar yaklaşık 500 ton civarında buğday alımının yapıldığı öğrenildi. İlk dört gün içine ürünlerini teslim eden çiftçiler önceki yıllarda olduğu gibi ofisin önünde geceye kalmadan ürünlerini teslim edip evlerine döndüler.
 
Arpa alımlarının fiyatı henüz belli olmadığı için çiftçiler bekleyişlerini sürdürüyor. Ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi'ne vermek isteyen çiftçilerimizin sıra beklememeleri için http://randevu.tmo.gov.tr internet adresinden randevu almaları gerekiyor. Alım işlemleri randevusuz olarak da yapılabiliyor.
 
Ürün bedeli ödemeleri, ürünün Toprak Mahsulleri Ofisi'ne tesliminden itibaren 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılıyor. Ayrıca 12 anlaşmalı bankadan "ürün kartı" alan üreticilerin, 10 gün içerisinde ödemeleri yapılabilecek.
 
Buğday fiyatları; Makarnalık buğday ton başına 705 TL, Düşük Vasıflı Makarnalık Buğdaylar 575 TL, Anadolu Kırmızı ve Beyaz Sert Buğday 665 TL, Diğer Kırmızı ve Beyaz Buğday 635 TL, Yemlik Buğdaylar 555 TL olarak açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler