Vali Uzun, törende Ak Partili vekil gibi konuştu

Vali Uzun, törende "Ak Partili vekil" gibi konuştu

87. Yılı kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm

yurtta olduğu gibi Çankırı'da da coşkuyla kutlandı. Vali Uzun, yaptığı bayram konuşmasında adeta "Ak Partili vekil" gibi konuştu ve güne damgasını vurdu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmayan Ak Parti milletvekilleri Dr. Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu'nun yokluğunu aratmayan Vali Uzun, yaptığı konuşmada güne damgasını vurdu.

TÖRENLER HAVA MUHALEFETİ NEDENİYLE KAPALI SALONDA
Günün ilk programı Şemsettin Uzun makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Stadyumda yapılması planlanan kutlamalar yağış ve soğuk hava nedeni ile 10.30’da Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonunda yapıldı.

Kutlama programına vatandaşların katılımı yoğun oldu. Hasan Fehmi Gökşen Spor salonu tamamen doldu. Salondaki kutlamalar Vali Uzun’un, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutlaması başladı.

VALİ UZUN,
AK PARTİLİ VEKİL GİBİ KONUŞTU!

Ahmet Gökşen Spor salonunda vatandaşlara bir konuşma yapan Vali Uzun, kürsüde adeta "Ak Partili vekil" gibi söylem gerçekleştirdi.

"Şu unutulmamalıdır ki millet üzerinde vesayet kurarak, statüko oluşturarak, değişim ve dönüşümleri ıskalayarak, vehimler ve korkular yaratarak, milleti içine kapatmak, seçkincilik ve ayrıcalık yapmak, ilkçağ ve ortaçağda geçerli olup, Atatürk’ün hedeflerine, modern demokrasi anlayışına, toplumsal barışa, çağdaş Türkiye idealine ters düşer." diyen Vali Uzun, Referandum ile birlikte ülkede başlayan tartışmaların göbeğine oturdu!

ATANMIŞLIĞINI UNUTTU, STATÜKODAN ŞİKAYETÇİ OLDU!
"Atanmış vali"
(!) olduğunu unutan Şemsettin Uzun, adeta "emekli" olmuş da, genel seçimler için Ak Parti adayı gibi bir söylem içerisine girerek siyasete ısındığının da sinyallerini verdi. Uzun "... Ancak bu örnekler, modern cumhuriyet tanımından bugünkü anlamından uzak, eksik ve yetersiz olmuşlardır; çünkü halk, yöneticilerini seçerken, ayrımcılığa tabi tutulmuş, gelir durumuna, sosyal statüsüne göre insanlar seçimlere katılabilmişler, seçimlerin süreleri şartları anayasalarla sağlam esaslara bağlanamadığından, seçimle yönetime gelenler baskıcı, statükocu, aristokratik zihniyete bürünmüşlerdir." diyerek bugüne kadar seçimle gelenlerin kendisini atadığını ve de "atanmış vali" olarak yapmış ya da yapmakta olduğu "baskıcı icraati" de bir ölçüde "inkar" eden bir anlayış sergiledi.

Sözün kısası; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine "Şerif Taytıs" damgası vurdu! Hem de "emeklilik sonrası" siyasete girme umudu taşıyan ve bunu da Ak Parti saflarından gerçekleştirecek bir "aday profili" sunumu ile.

Konuşmadan sonra, öğrencilerin şiir okumaları ve folklor gösterileri ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler