Vali ve Belediye Başkanı Dubai'de gezerken, Çankırı'nın çöpünü Japon insanı temizliyor!

Vali ve Belediye Başkanı Dubai'de gezerken, Çankırı'nın çöpünü Japon insanı temizliyor!

Japonya'dan gelerek Çankırı'ya yatırım yapanlar, şehrin önemli turistik objelerinden biri olan Taşmescit'in çevresini gönüllü olarak temizlediler.

YAKLAŞIK 500 milyon dolarlık bir yatırım yaparak Çankırı'ya gelen Japon lastik devi Sumitomo Rubber sadece ekonomik alanda değil sosyal alanda da Çankırı insanına örnek olmaya devam ediyor. Sosyal sorumluluk çalışması çerçevesinde fabrika çalışanları Çankırı’nın en eski tarihi yeri ve şehre gelen ziyaretçilerin uğrak yeri olan Taşmescit bölgesinde çevre temizliği gerçekleştirdi.

22 personelle tarihi Taşmescit çevresinde çevre temizliği yapan Japonlar, topladıkları çöpleri de geri dönüşümle tekrar kazanılması amacıyla ayrı ayrı poşetlere doldurdular.

JAPONLAR TEMİZLEDİ, ÇANKIRILI ŞAŞKIN ŞAŞKIN İZLEDİ!

“Çevreye karşı duyarlı olalım” diyen İnsan Kaynakları Genel Müdürü Fujio İnada ise, “Eğer herkes çevreye karşı duyarlı olursa bu tür şeyler yapılmaz ve etrafımız temiz ve sağlıklı olur” dedi.

Sumıtomo Rubber Eko Lastik Sanayii yönetici ve çalışanlarından oluşan 22 kişilik grup tarihi Taşmescit çevresinde temizlik yaparak pırıl pırıl yaptı. Sigara izmariti dahil çalı-çırpı, kağıt ne bulurlarsa poşette toplayan çalışanları çevredeki insanlar meraklı bakışlarla izledi.

japonlar-tasmesciti-temizledi-resim-04.jpg

ŞEHRİN VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKANI DUBAİ'DE TATİL YAPSIN JAPONLAR DA ÇANKIRI'NIN ÇÖPÜNÜ TOPLASIN!

Geçtiğimiz günlerde şehrin milletvekili ile birlikte, valisi ve belediye başkanı Dubai'ye giderek 'Turizm Fuarı'na Çankırı'nın tanıtımına katkıda bulunmak için katılmışlardı!

"... Tanıtımına katkıda bulunmak için" cümlesi bize ait değil... Bu sav ve düşünce bizatihi Dubai ziyaretini gerçekleştirenlerin iddiası...

İddianın doğruluk payı her daim mevcuttur. Lakin, bu şehri yöneten siz başta atanmış Vali ve siz, 3'üncü kez halkın oylarıyla seçilmiş Belediye Başkanı!

Çankırı'nın tarihi ve turistik bölgesi Taşmescit çevresini, elinizdeki onca imkanla 'temizleyemiyor' üstüne üstlük bu işi taa Japonya'dan şehre yatırım ve üretim amacıyla gelen Japonlar yapıyorsa, oturduğunuz koltukta geriye yaslanın ve 3 dakika düşünün:

- Benim bu koltukta işim ne?

Pazar gününüzün de saadetler içerisinde geçmesini dileriz efendim...

Saygılar bizden...

Bu arada, Japonlar Taşmescit etrafını temizlerken onları şaşkın şaşkın izleyen Çankırı insanına da bir çift sözümüz var:

- Pisliğinizi Japonlar temizlerken hiç utanmadınız mı? Bir kez 'yazıklar olsun' değil, 100 kez YAZIKLAR OLSUN...

SÖZCÜ18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler