Validebağ soğuğa rağmen direniyor

Validebağ soğuğa rağmen direniyor

Validebağ Korusu'nda inşaat yapılmasına karşı çıkan mahalle halkı, soğuk ve yağışlı havaya rağmen nöbet tutmaya devam etti.

Sabah erken saatlerden itibaren ise bölge yeniden hareketlendi. Polisin inşaata karşı nöbet tutan grubu çembere almaya başladığı belirtiliyor.

Validebağ Korusu yanında bulunan araziye yapılmak istenen inşaata karşı çıkan vatandaşlar, gece boyunca soğuk ve yağışlı havaya rağmen inşaat arazisi yanında bulunan alanda nöbet tutmaya devam etti.

Vatandaşlar, soğuk ve yağışlı havadan korunmak için bekledikleri alanın üzerine naylon çekti. Nöbet tutan kişiler, naylonun altında battaniye ve yorgan yardımıyla ısınmaya çalıştı. Masaların da kurulduğu nöbet noktasına bazı vatandaşların yiyecek de getirdiği görüldü. Nöbet tutulan alanda sıcak çay ve kahve servisi yapıldı.

Bu arada koruya gece yarısı çevik kuvvet ve TOMA'larla birlikte inşaat kamyonları geldi. Geceyi koruda geçirmeye çalışan eylemcilerin karşısına çevik kuvvet ekipleri yerleşti. Sabah erken saatlerde ise çevik kuvvet polisleri nöbet tutan gruba yaklaşmaya başladı.

Eylemcilerin ve polis ekiplerinin inşaat alanındaki bekleyişi sürüyor.

b08oxj3iqaeg7tc.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler