Valilikten ADDye izin çıkmadı

Valilikten ADD'ye izin çıkmadı

ADD Çankırı Şube Başkanlığı'nın Atatürk Anıtına çelenk sunulmasına Çankırı Valiliği izin vermedi.

Atatürk Anıtı'na valilik tarafından çelenk sunmalarına izin verilmeyen ADD Çankırı Şube Başkanlığı üyeleri 14:30'da ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri  ile birlikte anıt alanında toplandı. ADD üyelerinin bulunduğu programda yaklaşık 200 kişi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından  Atatürk Anıtı'na karanfil koydu. Gençlik Marşı ve 10. Yıl Marşı'nı söyleyerek Valilik önünden dernek binalarına kadar yürüdüler. Ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

ADD'nin 19 Mayıs ile ilgili yayımladığı mesaj şöyle:
 
"Bugün 19 Mayıs…
 
Mustafa Kemal ve bir avuç kahramanın, emperyalizme karşı isyan ateşini yakmak için Samsun’a çıkışının 93. yıldönümü.
 
Türk Gençliği yurdunu, ulusal bütünlüğünü, Cumhuriyetini, demokrasisini, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak için üzerine düşen görevleri her koşulda yerine getirecektir. Türk Gençliği mücadele gücünü damarlarındaki asil kandan almaktadır. 
 
ADD olarak bir kez daha anımsatıyoruz; 
 
Ulusal Bayramlar yurtta birliği ve beraberliği pekiştiren ve ulus bilincine varmamızı sağlayan en önemli değerlerimizdendir, dahası onurumuzdur, şerefimizdir.
 
cankiri-add-sozcu-resim-052.jpg
 
Bir kez daha bilinmelidir ki, Türk Gençliği, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını tarihine ve önemine yaraşır biçimde kutlamaya devam edecektir 
 
TÜM ULUSUMUZUN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN."
 
CHP İL BAŞKANI TATLICI DA OLAYI KINADI!
19 Mayıs törenleri kapsamında Atatürk Anıtına çelenk konulmasının Valilik tarafından izin verilmemesine CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı da tepki gösterdi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Tatlıcı "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün dışında Atatürk Anıtına çelenk konulmasının iktidarca yasaklanmasını CHP İl örgütü olarak şiddetle kınıyoruz" dedi. CHP İl Başkanı Tatlıcı'nın yazılı açıklaması şöyle:
 
"İlimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün dışında Atatürk Anıtına çelenk konulmasının iktidarca yasaklanmasını CHP İl Örgütü olarak şiddetle kınıyoruz.                                                        
 
AKP İktidarı çeşitli bahanelerle ulusal onur simgelerimizi, ortak değerlerimizi unutturmaya çalışmaktadır. Bunu yaparken de iklim koşulları, doğal afetler gerekçe olarak gösterilmektedir. Amaç; ortaya konulan yapay gerekçelerle bu etkinlikleri ortadan kaldırmak değil, tarihimizden gelen onur simgelerimizi, ortak değerlerimizi aşındırarak, unutturarak biat eden bir toplum yaratmayı düşünmeleridir.                                                              
 
Çankırı’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik Hizmetleri İl Müdürünün, Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başladı. Kutlamalara Milli Eğitim Müdürü ve öğrenciler de katılmıştır. Belediye Meydanında düzenlenen programda Belediye Mehter Takımı gösterisi ile devam edilerek, Gençlik Spor Müdürlüğü öğrencilerinin hazırlamış olduğu jimnastik, boks ve tekvando gösterileri sergilenmiştir. Türkiye genelinde yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere Sayın Valimizin vermiş olduğu hediyelerle bayram programı sona ermiştir.                                                                                                      
 
19 Mayıs törenleri kapsamının değiştirilmesi ile şehrimiz, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları bugüne kadar gerçekleştirilen en zayıf organizasyon olmuş, kutlamalar günün anlamı ve önemine yakışır nitelikte olmaktan uzak kalmıştır.                            
 
19 Mayıs törenlerinin kapsamının değiştirilmesi, AKP iktidarının toplumu dönüştürme projesinin adımlarını oluşturmaktadır.                                                                                            
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın en belirgin özelliği gençlerin gösterilerinden oluşmasıdır. Bu gösterileri kaldırmak, bayramın anlam ve önemini, içeriğini ortadan kaldırmak demektir.                                                                                      
 
Ulusal Bayramlar, ulusların ortak geçmişlerinin ve ideallerinin simgesidir. Ulusal bütünleşmeyi, ortak inanç ve değerleri geliştirmeyi sağlar.                                                        
 
19 Mayıs törenlerinin kapsamının değiştirilmesi ile; AKP iktidarının bizleri bütünleştiren değil, ortak geçmiş ve ideallerden uzaklaştıran, ulus bilinci, vatan sevgisi ve şükran duygusundan yoksun bırakmak isteyen bir iktidar olduğunu bir kez daha göstermiştir.          
 
Herkesi bize dayatılan bu büyük resmi görmeye, birlik sembollerimize sahip çıkmaya, bir olmaya, Atatürk’ü ve 19 Mayısları anlamaya, yaşamaya ve yaşatmaya davet ediyorum. Saygılarımla."
 
19 MAYIS'LA İLGİLİ YAŞANAN İKİNCİ SKANDAL!
Öte yandan, tüm yurtta, KKTC'da ve Türkiye'nin dış temsilciliklerinde kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in kutlama mesajı yayımlamadığı gözlendi.
 
Başta Çankırı Belediyesi'nin web sayfası olmak üzere yerel gazeteler ve internet sitelerinde Başkan Dinç'in böylesine anlamlı günle ilgili kutlama mesajlarına rastlanmadı. Konuyla ilgili Belediye Başkanı Dinç'in nasıl bir savunma yapacağı merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler