Van'da hain tuzak: 6 şehit

Van'da hain tuzak: 6 şehit

Van'ın Çaldıran ilçesinde teröristlerin yere tuzakladığı bombanın patlaması sonucu 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Van’ın Çaldıran ve Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki karayolunda bugün aralarında TIR’ların da bulunduğu 12 aracı ateşe veren PKK’lı teröristlerin, zırhlı askeri araca bombalı ve roketatarlı saldırısında 1’i binbaşı 4 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Yaralı askerlerden 2’si de kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit sayısı 6’ya yükseldi.

PKK’lı teröristler Çaldıran- Doğubayazıt karayolunu saat 13.00 sıralarında kesti. Çaldıran’a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde araçları durduran teröristler sürücüleri indirdi. Teröristler, aralarında uluslararası nakliyat TIR’larının da bulunduğu 12 aracı ateşe verdi.

OPERASYON BAŞLATILDI
Olayın haber alınması üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edildi ve helikopter destekli operasyon başlatılırken, Çaldıran- Doğubayazıt kara yolu güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Saat 17.00 sıralarında bölgeye giden zırhlı askeri araçların geçişi sırasında teröristler yola önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından da roketatarla ateş açtı. Askerler de karşılık verince çatışma çıktı.

Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1’i binbaşı 6 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Yaralılar helikopterle Van’a getirilerek tedavi altına alındı.

Olay üzerine bölgeye çok sayıda asker sevk edilerek, teröristlerin etkisizi hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

TÜRKİYE’NİN CİĞERİ YANDI
MUĞLA- Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un acı haberini Muğla’da alan kardeşi Muğla Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Volkan Cesur, gözyaşı döktü.

Evli ve bir çocuk babası olan şehit Cesur’un babası Remzi ve annesi Feriştah Cesur’un Fethiye'de olduğu ve jandarma ekipleri ile Muğla’ya hareket ettikleri öğrenildi.

GAZİANTEP- Astsubay İbrahim Tıraş’ın şehadet haberi Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki yakınlarını yasa boğdu. 2 ağabeyi uzman çavuş olan 25 yaşındaki Astsubay İbrahim Tıraş'ın Yavuz Selim Mahallesi’nde oturan babası Abdulmutallip ile annesi Elif Tıraş, aldıkları acı haberle yıkıldı.

Oğlunun şehadet haberiyle gözyaşı döken acılı baba Abdulmutallip Tıraş, “Vatan sağ olsun. İki oğlum daha uzman çavuş olarak görev yapıyor. Teröre ve teröre destek verenlere lanet olsun” dedi. Şehit astsubayın geçen yıl yaşamını birleştirdiği Van’da oturan eşi İpek Tıraş’ın ise hamile olduğu öğrenildi.

BİTLİS –2 çocuk babası şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün Bitlis Ahlat'taki babaevine ateş düştü.

Geçici görevle Van Çaldıran ilçesinde Jandarma Trafik görevlisi olan Şehit Sarıgül’ün emekliliğine kısa bir süre kaldığı, tayininin de İzmir’e çıktığı belirtildi.

NEVŞEHİR- Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen’in şehadet haberi Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde baba Emin ve anne Zöhre Türkmen’e verildi. Şehidin eşi Hacer Tükmen (26) acı haberi Kırşehir’in Mucur ilçesindeki baba evinde aldı. Şehit Türkmen’in 9 ay önce göreve başladığı, 15 gün önce nikâh kıydığı ve temmuz ayında düğün yapacağı öğrenildi.

SAMSUN- Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz’un (24) acı haberi, Samsun’un Ayvacık ilçesi’nde yaşayan eşi Mafiye, baba Avni ve anne Hatun Kaygusuz’a ulaştı. Şehit Kaygusuz’un altı ay önce Mafiye Kaygusuz ile evlendiği ve düğün sonrası ilk görev yeri olan Van’a gittiği öğrenildi.

Mafiye Kaygusuz, 6 ay önce evlendiği eşinin haberini aldıktan sonra gözyaşlarına boğuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler