Vatikan yeni Papasını seçti

Vatikan yeni Papa'sını seçti

Katolik dünyasının yeni lideri, Arjantinli Jorge Mario Bergoglio oldu.

Katolik dünyasının yeni lideri, Arjantinli Jorge Mario Bergoglio oldu. Bergoglio, Aziz Petrus Bazilikası'nın büyük locasından halkı selamlıyor.

İSMİ BELLİ OLDU
266. Papa seçilen Arjantinli Kardinal Jorge Mario Bergoglio, ''Francis'' ismiyle anılmak istediğini belirtti."1. Francis" olarak anılacak.
 
KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI
"Tüm dünya için dua edelim. Tanrı bizlere cennetine kavuştursun. Sizden ilk isteğim şimdi hep beraber sessizce dua edelim. Benim için de dua edin."
 
yeni_papa_secildi2_1243-001.jpg
 
AMERİKA KITASI'NDAN SEÇİLEN İLK PAPA OLDU
Vatikan'ın Sistine Şapeli'nde yapılan seçimlerin 2. gününde seçilen Arjantinli Bergoglio, Amerika Kıtası'ından seçilen ilk Papa olma özelliğini de kazanmış oldu. 76 yaşındaki yeni Papa, 1998 yılında Buenos Aires Başpiskoposu olarak görev almış, 2001 yılında ise Kardinalliğe yükseldi.
 
İtalyan bir demiryolları işçisinin beş çocuğundan biri olarak 1936 yılında Buenos Aires'te dünyaya gelen Bergoglio, 1958'te kiliseye katılmıştı. Felsefe, psikoloji ve edebiyat eğitimi alan Bergoglio, 1969'da papaz olmuştu.
 
YENİ PAPA FACEBOOK'CU ÇIKTI!
Katolik aleminin 266'ncı Papası, Arjantinli kardinal Jorge Mario Bergoglio'nun eski papa Benedikt gibi sosyal medyayı aktif olarak kullandığı ortaya çıktı.
 
Yeni Papa Arjantinli kardinal Jorge Mario Bergoglio'nun Facebook hesabında seçimlere girerken dahi paylaşımda bulunduğu görülüyor. Yeni Papa'nın Facebook sayfasında 43 bin takipçisi bulunurmen bu rakamın hızla artması bekleniyor.
 
19542870.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler