Ve beklenen oldu!

Ve beklenen oldu!

Hey Group Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş'ın da aralarında bulunduğu 27 kişi tutuklandı.

"Hayali İhracat" operasyonu kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden aralarında Hey Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş'ın da bulunduğu 27 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Mali Şube polisi tarafından yapılan "Hayali İhracat" operasoyonunda gözaltına alınan 48 şüphelinin emniyetteki sorguları sona erdi. Dün Büyükçekmece Adliye'sine sevk edilen şüphelilerin buradaki işlemleri bu sabah saatlerine kadar sürdü. Soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül, şüphelilerden 34'ünü tutuklanmaları istemi ile mahkemeye sevk etti. Mahkeme heyeti, aralarında Hey Group Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş'ın da bulunduğu 27 kişinin tutuklanmasına
karar verdi.
 
Tutuklanan şüpheliler Metris Cezaevine gönderilirken, soruştuma ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Hey Tekstil'e ait evrak ve kaşelerin suç örgütünü üyelerine ait işyerlerine bulunduğu belirlendi. Resmi evrakta sahtecilik, rüşvet almak, vermek ve hayali ihracat suçlaması ile tutuklanan şüphelilerin gümrük işlemlerinde de sahte teminat mektupları kullandığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler