Ve Çerkeş Belediye Başkanı Tarhan konuştu!

Ve Çerkeş Belediye Başkanı Tarhan konuştu!

Çerkeş'te yaşanan son olaylar ve Başkan Tarhan'ın açıklamaları Sözcü18'de...

Çerkeş'te yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili Sözcü18 sayfalarında yayımlanan haberler karşısında Belediye Başkanı Şükrü Tarhan suskunluğunu bozdu ve Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankırı ziyareti nedeniyle Çankırı Büyük Otel'de yemekte Sözcü18'de gündeme taşınan olaylarla ilgili olarak konuşan Belediye Başkanı Tarhan "Hakkımdaki iddiaları tek tek yanıtlayacağım. Yaşanan süreci sizlere aktaracağım. Umarım söylediklerimi yayımlarsınız" dedi.

Başkan Şükrü Tarhan hakkında 4 yıl hapis cezası isteniyor - TIKLA

Büyük Otel'de yemek salonunda ilçe belediye başkanlarına ayrılan masada Ilgaz, Kurşunlu, Yapraklı, Kızılırmak, Bayramören, Atkaracalar Belediye Başkanlarının bulunduğu masada sayfalarımızdan gündeme taşınan iddialarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tarhan'ın zaman zaman gerginleştiği de olmadı değil.

Başkan Tarhan ilk duruşmaya gelmedi - TIKLA

Ancak sakinliğini ve mağrur duruşunu bozmayan Belediye Başkanı Tarhan sözlerinin arasında "Biz basın olmadan sizler de bizler olmadan mesai veremeyiz. Ancak yaptığınız tek taraflı yayını da görmezden gelemem. Bana ulaşarak şahsımla ilgili iddiaların yanıtını alabilirdiniz" demekten de geri durmadı.

Çerkeş'te gerginlik giderek tırmanıyor - TIKLA

BAŞKAN TARHAN'IN AÇIKLAMALARI
Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye yaptığı açıklamada, Fişek Ali Konağı işletmecisi Ergin Yılmaz'ın şahsıyla ilgili olarak gündeme getirdiği iddialara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Öncelikli olarak birinci haberinizde verdiğiniz ve MHP eski İlçe Başkanının yeğeni tarafından Ergin Yılmaz'ın darp edildiği iddiasını incelemenizi isterdim. Haberde belirtilen 'darp' olayla benim ilişkilendirilmem sözkonusu dahi edilemez. Olayı gerçekleştiren şahıs Gökay Akoğlu. Bu isim benimle ilgili olmadık iddiaları ortaya atan şahsın ortağıydı. Sizin de belirttiğiniz gibi MHP eski ilçe başkanının yeğeni. Olayın olduğu gün ben Ergin Yılmaz'la karşılaştım. Kendisine de geçmiş olsun temennisinde bulundum."

GELELİM SON YAŞANAN ADLİ OLAYA...

Fişek Ali Konağı önünde İsa Baş tarafından gerçekleştirilen adli vakanın Çerkeş Belediyesi ile ya da şahsımla ilgili en ufak bir bağlantısı yok. Haberinizde yer alan 'Çerkeş Belediyesine bağlı şirket çalışanı' ibaresi hatalı. İsmi geçen şahıs İş-Kur çalışanı. Bölgemizde böylesi bir uygulama ile 60'a yakın isim çeşitli kurumlarda çalışmakta. Maaşını da İş-Kur ödemekte. Şahsın kendi özel hayatı içerisinde yapmış olduğu bir eylemle benim ve de başkanlığını yaptığım belediyenin ilişkilendirilmesi hiç doğru değil.

MAHKEMEYE NEDEN GİTMEDİM?

Hakkımdaki iddialarla ilgili olarak cumhuriyet savcısının yaptığı değerlendirme ile konu mahkemeye intikal etti. Benim duruşmanın yapıldığı çarşamba günü annem ameliyat geçirdi. Böylesi bir günde annemin yanında bulunmaktan dolayı ilk duruşmaya gidemedim. Ama bu değil ki hakkımdaki iddialarla ilgili savunma yapmayacağım. Avukatım gerekli çalışmayı yapıyor ve bundan sonraki ilk duruşmada gereken savunma tarafımdan yapılacaktır.

VE YAŞANDIĞI İDDİA EDİLEN OLAYLARA GELİRSEK...

Fişek Ali Konağı'nın İl Özel İdaresi uhdesinde gerçekleştirilen ihalesine, şayet isteseydim gerek Belediye olarak gerekse özel müteşebbisler kanalıyla bir şekilde girerdik ve alırdık. Ancak böylesi bir düşünce içerisinde olmadım. Olmadığım gibi de girecek arkadaşları teşvik ettim. Bu arkadaşımız o mekanın işletmesini aldığı ilk günlerde de gerek Çerkeş'e gerekse Belediyemize misafir olarak gelen tüm konuklarımızı ağırlanması noktasında tercihimizi Fişek Ali Konağı olarak yaptık. Ancak çözemediğim nedenlerden dolayı bu arkadaşımız sürekli problem yarattı. Beni 'yakını' olduğunu idda ettiği kişi ve kişilere sürekli olarak şikayet etti. Kendi işlerinin takibinde de sürekli olarak 'siyasi yakınının' ismini vererek birçok kişiyi etkilemeye kalktı. Bütün bunlarla birlikte eşinin ve kendisinin ortaya attığı asılsız iddialarla gündem yaratmanın gayretine girdi. Adliyeye intikal eden ve aramızda geçtiği iddia edilen olayların gerçekle ilgisi yok. İddia edilen telefon görüşmesinin gerçekleştiği anda benim de yanımda olan şahitlerim mevcut. Bütün bunları mahkemeye sunacağız.

DÜZELTME ve ÖZÜR

Haberde Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan'a atfen "... Olayı gerçekleştiren şahıs Gökay Akoğlu. Bu isim benimle ilgili olmadık iddiaları ortaya atan şahsın ortağıydı." şeklindeki cümlede daha önceden yaşandığı açıklanan Ergin Yılmaz'a darp olayının kahramanının F.Ç olduğu belirtilmiş olmasına karşın haber metninde Gökay Akoğlu "olayı gerçekleştiren şahıs olarak yer almıştır. Düzeltir, başta Belediye Başkanı Şükrü Tarhan ve Gökay Akoğlu olmak üzere okuyucularımızdan ÖZÜR DİLERİZ.

www.sozcu18.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler