Ve kar kenti esir aldı

Ve kar kenti esir aldı

Erzurum'da hayat felç oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlerdir uyardı. Soğuk ve yağışlı hava Türkiye'yi sardı. Beklenen kar haberi ise bugün Erzurum'dan geldi. Erzurum'a bir ay rötarlı yağan kar hayatı felç etti. Bolu Dağı'nda da kar yağışı başladı.
 
ERZURUM'DA HAYAT FELÇ OLDU
Erzurum'a bir ay rötarlı yağan kar, yolları buz pistine çevirince çok sayıda kaza meydana geldi. Ulaşımda meydana gelen aksamalar yüzünden öğrenciler okula, memurlar, esnaf işyerlerine gitmekte geç kaldı. Buzlanma nedeniyle mahsur kalan sürücüler tuzlama çalışması yapmayan belediyeye tepki gösterdi.
 
Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altına giren Erzurum'a sabah erken saatlerinden itibaren yağan kar buzlanmaya neden oldu. Havanın soğuk olması yüzünden buz pistine dönen yollarda yazlık lastik ile otomobile binenler kazaya davetiye çıkardı. Merkez Palandöken ilçesindeki Yenişehir kavşağında servis bekleyen subaylar, yokuş yukarı çıkmakta zorlanan otomobilleri itekleyerek yardım etti. Kent merkezinin bir çok yerinde zincirleme kaza meydana geldi. Ulaşımın durduğu Erzurum'da öğrenciler okullarına 1 saat geç kaldı. Vatandaş, şehiriçi yollarda tuzlama çalışması yapmayan belediye ekiplerine tepki gösterdi. Otobüs ve minibüs seferlerin akması üzerine öğrenciler okula, vatandaşlar işlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.
 
TİCARET LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, ÖĞRETMENLERİNİN OTOMOBİLİNİ KAYDIRDI
Menderes Caddesi üzerinde meydana gelen buzlanma üzerine ise Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri derslere girmeyerek yolda mahsur kalan otomobillere yardım ettiler. Muhasebe öğretmenleri Mehmet Bozdağ'ın otomobilin kayması nedeniyle 50'ye yakın öğrenci otomobilin etrafını sardı. Kayan otomobilin bir kaza yapmaması için yoğun çaba gösteren öğrenciler, kızak gibi kaydırarak otomobili park yerine götürmeyi başardı. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü, kar yağışı, don ve buzlanma nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaya davet etti. Ağrı, Kars, Ardahan'da da kar yağışının beklendiğini belirten yetkililer kar yağışının Cumartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdi.
 
BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI
D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı başladı. Bolu Dağında sabah saatlerinde başlayan sağanak yerini kar yağışına bıraktı. Bolu Dağında Seymenler, Bakacak ve Karanlıkdere mevkinde hafif şekilde kar yağışı devam dediyor. Karayolları ekipleri güzergahta tuzlama çalışması yapıyor. Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ise Bolu Dağını kullanacak sürücüleri, araçlarının kış bakımlarını yaptırmalarını ve kar lastiklerini takmaları konusunda uyardı. Trafik ekipleri, güvenli ve kazasız bir seyehat için sürücülerin, yakın takip, hatalı sollama ve yorgun araç kullanma konularında dikkatli olmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler