Ve o savcı görevden alındı

Ve o savcı görevden alındı

MİT'çileri ifadeye çağıran savcı Sadrettin Sarıkaya soruşturmadan alındı.

Sarıkaya'nın yerine 3 savcının görevlendirildiği öğrenildi.

Bu isimler özel yetkili savcılar İbrahim Işık, Bilal Bayraktar ve Adem Özcan. 

İLK AÇIKLAMA

Savcı Sarıkaya "Görevden alındığımı televizyondan öğrendim. Başsavcı'nın taktiri." dedi. Savcı Bilal Bayraktar'ın KCK soruşturmadaki görevi ise sürüyor.

BAŞSAVCIYA BİLGİ VERİLMEDİ Mİ?

İş bölümü yönergesine göre, başsavcıya bilgi verilmesi gerekiyor. MİT'çilerin ifadeye çağrılması haberi geldiğinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı 'benim haberim olmadı' demişti. Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi ve kritik bilgilerin medyaya yansıması nedeniyle başsavcı yetkisini kullandı ve Savcı Sarıkaya'yı KCK soruşturmasından aldı.

Üç aydır Beşiktaş Adiliyesi'nde

Özel Yetkili Savcı Sarıkaya, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar ile birlikte KCK soruşturmasını yürütüyordu. Savcı Sarıkaya ismi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Tanre ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i ifadeye çağırması ile gündeme geldi. MİT'çilerin ifadeye çağrıldığı, daha sonra 4'ü hakkında yakalama kararı çıkarıldığı süreçte Özel Yetkili Savcı Bilal Bayraktar bir seminere katıldığı için görevli olarak Kolombiya'da bulunuyordu.

Konya’nın Çumra Hâkimliği’nden 2005’de Adalet Müfettişliğine atanan Sadrettin Sarıkaya, 2011’de de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Sarıkaya daha sonra özel yetkili savcı olarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde görevlendirildi. Yaklaşık 3 aydır Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde görev yapan Sarıkaya KCK soruşturmasını yürütüyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler