Ve seçim kararı verildi!

Ve seçim kararı verildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Yılmaz görüşmesinden karar çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin yenilenmesine karar erdi.

7 Haziran seçimlerinde hiç bir partinin tek başına iktidar olamaması ve koalisyon da kurulamaması üzerine Anayasal süreç olan 45 günün sonunda yeniden seçime karar verildi. Yeni seçim YSK’nın da görüşü alınarak muhtemelen 1 Kasım günü yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile yaptığı 3 saati aşkın görüşmeden sonra, seçimlerin yenilenmesine karar verildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı yapılan açıklamada şöyle denildi:

”7 Haziran 2015 tarihindeki 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı seçiminin tamamlandığı 9 Temmuz 2015 tarihinden itibaren, Anayasada öngörülen süre zarfında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları görevlendirme akabinde, tüm siyasi partilerle gerçekleştirilen temaslara rağmen Bakanlar Kurulu kurulamamış, mevcut şartlarda da kurulamayacağı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, seçimlerin yenilenmesi kararının alınması zarureti hasıl olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın İsmet Yılmaz ile istişare ederek, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104. ve 116. maddelerinin kendisine verdiği yetkiye istinaden, Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar vermişlerdir”

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI
Karar Resmi Gazetenin mükerrer sayısında da yer aldı. Kararda şöyle denildi:

’7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı seçiminin yapıldığı 09/07/2015 tarihinden itibaren kırkbeş günlük sürede Bakanlar Kurulu kurulamadığından, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ile istişare edilerek Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü ve 116'ncı maddeleri gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar verilmiştir. Gereğini rica ederim.  Recep Tayyip Erdoğan”

DAVUTOĞLU’NU KABUL EDECEK
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yarın (Salı) saat 11.00′de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu kabul edeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler