Vekile Ayrıcalık Yasası çöktü!

Vekile Ayrıcalık Yasası çöktü!

TBMM'de 3 parti yasa teklifinden imzasını çekti...

Milletvekillerini trafik cezalarından muaf tutan, kendilerine ve ailelerine ömür boyu kırmızı pasaport hakkı getiren yasa teklifinden ilk olarak MHP imzasını çekti.

Basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'nden imzalarını çektiklerini açıkladı.
 
AK Parti, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekillerinin imzasını taşıyan teklif, TBMM üyeleri, bu üyeliği sona erenler ile dışarıdan atanan bakanların mali, sosyal hak ve yükümlülükleriyle ilgili diğer hususları düzenliyor.
 
MHP'NİN ARDINDAN CHP VE BDP DE İMZALARINI ÇEKTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, pazartesi günü 'düzeltilmesini isteyeceği' açıklanan yasadan ilk olarak MHP imzasını geri çekti.
 
Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Grup yöneticilerine 'imzaları çekin' talimatı verdiği bildirildi.
 
Son olarak da BDP imzasını çektiğini açıkladı. 
 
KILIÇDAROĞLU: BÖYLE İKİYÜZLÜLÜK OLMAZ
Kılıçdaroğlu’nun, Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin CHP Denizli Milletvekili Cihaner ile ilgili verdiği ‘davaya zorla getirilmesi’ kararına tepki gösterdiği ve “Polis ruhsat sordu diye itibarlarının zedelendiğini söylenler milletvekilinin polis zoruyla mahkemeye götürülmesine ses etmiyorlar. Böyle iki yüzüllük olmaz” dediği ve tekliften imzaların çekilmesini istediği öğrenildi.
 
MHP'DEN AK PARTİ'YE SERT ELEŞTİRİ
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, kamuoyunda tepki toplayan vekillerle ilgili düzenlemede AK Parti'nin iki yüzlü bir siyaset izlediğini belirterek, imzalarını geri çektiklerini açıkladı.
 
Oktay Vural "Teklif muhtevasının oluşmasını ve bu teklifin kanunlaşmasını sağlayacak olan esas irade AKP olmasına rağmen, bu haberlerin bilerek, bir amaç gözeterek ve kurnazca servis edildiği açıktır. AKP Grup Başkanı ve Genel Başkanı Sayın Erdoğan'ın bu açıklaması karşısında, partilerinin en üst irade mutabakatıyla söz konusu teklife imza koyan AKP'nin 5 grup başkan vekilinin hangi iradeyi temsil ettikleri hususunu kamuoyuna açıklamaları da dürüstlüğün gereği olacaktır." diye konuştu.
 
"İKİ YÜZLÜ SİYASETİN YANSIMASI"
Kamuoyunda eleştirilen ve aslında milletvekilleriyle ilgili atılan her adımın tabii olarak tartışılacağı bilinen bir noktada, en üst düzeyde oluşan mutabakat ve iradenin bilmezliğe gelinmesinin, iki yüzlü siyasetin yeni bir yansıması olduğunu belirten Vural, şöyle devam etti:
 
"TBMM Başkanı'nın en üst düzeyde oluşturduğunu ifade ettiği bir irade buluşmasına yaptığımız katkıyla oluşan tekliften Başbakan Erdoğan'ın haberinin olmadığının servis edilmesi, TBMM Başkanı'nın girişimlerinin göz ardı edilebilmesi, verdiğimiz imzanın siyasi taktik amacıyla saptırılarak, kendi siyasal amaçları için kullanılmasıdır. Buna MHP'nin müsaade etmesi mümkün değildir. Böylesine bir iradeyle söz konusu kanun teklifi hakkında en üst düzeyde ortaya konan bu taktiksel yaklaşım, milletine karşı sorumlu olan MHP'nin tavır ve tutumuyla mütenasip olmayacak, asla da örtüşmeyecektir. Bir taraftan en üst düzeyde mutabakat olduğu ifade edilip, diğer taraftan da temsilcileri tarafından imzalanan bir kanun ekine koyulan imzanın birilerinin taktik siyasetinin malzemesi yapılmasına alet olmanız mümkün değildir."
 
KANUN TEKLİFİNİN İLK SAYFASI BÖYLEYDİ!
MHP, CHP ve BDP'nin imzalarını geri çektiği; Milletvekillerini trafik cezalarından muaf tutan, kendilerine ve ailelerine ömür boyu kırmızı pasaport hakkı getiren yasa teklifi Meclis Başkanlığına gelirken ilk sayfası şöyle bir görüntü veriyordu...
 
kiyakyasakailksayfa-sozcu-resim-051.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler