Vekile bak vekile!

Vekile bak vekile!

TBMM'de Çavundur Belediye Başkanı'nın adını bilmeyen Çankırı milletvekili var!

Ak Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz'in yaptığı basın açıklaması ile "Ne kadar Çankırı bilgisine sahip olduğunu" cümle aleme gösterdi! Milletvekili Hüseyin Filiz Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere'den söz ederken "Çavundur Belediye Başkanı Kamil KÜSKÜ .." dedi.

Milletvekili Hüseyin Filiz'in kahvaltıda söylediği sözler ile Vali Vahdettin Özcan'ın sözlerini değerlendiren Çankırı Yenigün gazetesi, sayfalarında "Vali başka, Filiz başka konuşuyor" şeklinde verdiği haber, milletvekili Filiz tarafından yapılan açıklama ile düzeltilmek isteniyor!

Ancak milletvekili Filiz'in gönderdiği açıklama çok daha vahim sonuçları beraberinde getiriyor. Ak Partili milletvekili Filiz açıklamasında Çavundur Belediye Başkanı'ndan söz ederken "Çavundur Belediye Başkanı Kamil KÜSKÜ TBMM'de beni ziyarete geldiğinde bu konu ile ilgili projelerinin olduğunu söylemiş olup, bende kendisine gerekli desteği vereceğimi söyledim.” diyor!

İŞTE ÇANKIRI YENİGÜN GAZETESİNDEKİ O HABER:

"Hüseyin Filiz, gazetemizin Pazartesi günkü sayısında yayınlanan “Vali başka, Filiz başka konuşuyor” başlıklı haberimize açıklama gönderdi. Açıklamada yaşanan isim karışıklığını bir kenara bırakacak olursak toplantıda ortaya atılan cümlelerden zorlama ile yeni anlamla çıkarılmaya çalışıldığı ortada.

Hüseyin Filiz, açıklamasının ilk cümlesinde, “Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında 24 Mart Cumartesi günü sabah kahvaltısında, Çankırı’da kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesinin hangi şartlarda kurulabileceği ve yeri konusunda verimli bir toplantı gerçekleştirilmiş olup, ancak ÇANKIRI YENİGÜN gazetesi ana sayfadan verdiği haberde, ‘’Vali başka FİLİZ başka konuşuyor’’ başlıklı haberinin gerçeği yansıtmadığının bilinmesini isterim.” derken aslında Çavundur’u kendi haline bıraktıklarını söylemesinin  üzerinden birkaç gün bile geçmeden unutmuşa benziyor.

Filiz’in açıklamasını okumaya devam edelim:

“Bilindiği gibi Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığındaki kahvaltıda konu Organize Sanayi Bölgesi olunca, Çankırı’da bugüne kadar kurulmuş olan Organize Sanayi Bölgeleri mevcut olup, tamamının doluluk oranı ortalama %75 ‘i geçmesi gerekiyor, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Yönetmeliğine göre yeni bir OSB kurulamıyor. Bu nedenle ben diğer ilçelerimizdeki OSB nin başlanmış ve çalışır durumda olduğunu ancak doluluk oranlarının yeterli olmadığını ayrıca Çavundur Beldemizdeki OSB nin doluluk oranı %0 olduğunu bunun işimizi zorlaştırdığını ancak, Bakanlık yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde 30 sanayicinin yatırım yapması için taahhütte bulunması şartıyla bu doluluk oranını dikkate alınmayacağını bildirmeleri üzerine, Çavundur’un dolmasını beklememek için böyle bir yola girdik sanayicilerle Ankara’da görüşmelere başladık. Aldığımız taahhütlerin bir kaçını da Ticaret ve Sanayi Odasındaki konuşmamda belirttim.”

Milletvekili Filiz bunları söylüyor ama daha cumartesi günü “5 yıl bekledikten sonra ne yapalım belediyeyi de kendi haline bıraktık.” dediğini bile hatırlamıyor.

Açıklamanın burdan sonraki bölümünde ise, geçtiğimiz günlerde sarf edilen o cümleleri kuran kişi olan Filiz tarafından, zorlanarak yeni anlamlar çıkartılıyor

 “Valimizin de bizimde ortak kararımız Allahın verdiği bu şifalı suyun E 80 karayolu üzerinde en iyi şekilde değerlendirilerek insanların yararına hizmete açılmasıdır. Valimizde bizde aynı şeyi düşünüyoruz, benim ‘’Çavundur kendi yolunu bulacak’’ sözümün manası şudur Çavundur müteşebbis heyeti bulunamamış olup, Valilik müteşebbis heyeti oluşturmuş ve kendi kararını verebilme yetkisine sahip olmuş, bu nedenle müteşebbis heyet kararını verecektir. Ben bu anlamda söyledim. Çavundur’un yer altı kaynaklarıyla değerlendirilmesi gerektiğini ve turizm bölgesi ilan edilmesini savunuyoruz.”

O günkü toplantıda çalışan belediye başkanı olarak gösterdiği Çerkeş Belediye başkanının adını zikrettikten hemen sonra Çavundur konusuna gelen Filiz, “Biz bekledik bundan sonra belediye kendi başına bir şey yapabilecekse yapsın. Bakalım daha ne kadar bekleyeceğiz” diyor. Siz değil miydiniz  bunları söyleyip köprüleri atan.

Sayın vekilim, eğer ortada projeleriniz varsa biz Çavundur belediye başkanını niye bekliyoruz diye sormazlar mı? (Herhalde buna da bir açıklamayla açıklık getirirsiniz)

Açıklamanın bundan sonrası ise ayrı bir haber konusu aslında; ama biz kısaca okuyucularımızla paylaşalım. Hüseyin Filiz, haberimizin gerçeği yansıtmadığını savunuyor ama belediye başkanının ismini bile bilmediği gibi açıklamaya da yanlış yazıyor.

İşte size kanıtı: "Çavundur Belediye Başkanı Kamil KÜSKÜ TBMM'de beni ziyarete geldiğinde bu konu ile ilgili projelerinin olduğunu söylemiş olup, ben de kendisine gerekli desteği vereceğimi söyledim.”

Çavundur Belediye Başkanının isminin Kamil Küskü olmadığını ve hatta Çankırı’da bu isimli bir belediye başkanının da yaşamadığını sayın vekilimize hatırlatır, Çavundur’un belediye başkanının isminin Bayram Yukarıdere olduğunu öğrenmeleri gerektiğini de söylemeden geçemeyeceğiz. Acaba sayın vekilimiz başka biriyle görüştü de onu Çavundur Belediye başkanı diye mi hatırlıyor?

Yazının bundan sonraki bölümünde Filiz’in acemi danışmanına birkaç şeyi hatırlatmak boynumuzun borcu diye düşünüyoruz.

Birincisi; sayın danışman, bir açıklama yapacaksanız, eğer kendinizce yanlış olduğunu düşündüğünüz bir haberi düzeltmeye çalışacaksanız (Ki öyle değil zaten) bunu sağlam temeller üzerine kurun. Olmayan bir isimden yola çıkarsanız hem inandırıcılığınızı kaybedersiniz hem de aslında düzeltmeye çalıştığınız konudan ne kadar uzak olduğunuzu ortaya korsunuz. Daha belediye başkanının ismini bile bilmeden oraya yatırım için çalışıldığını söylemek oldukça komik kaçıyor.

İkincisi; Bu işlerin bir yolu yordamı vardır. Uygulama ortadadır. Tabii bilmiyor olabilirsiniz, ama bu öğrenmek için gayret etmediğiniz gerçeğini ortadan kaldırmaz. Bize belki bu işler nasıl yapılıyor diye gurur yapıp sorma gereksinimi duymadınız. Olsun, bu memlekette bizden başka 3 gazete daha var, birine telefon açıp sorabilirdiniz. En azından ne kadar acemi olduğunuz konusunda açık vermemiş olurdunuz.  Bir açıklama varsa önce o gazeteye yapılır. Gazete bu açıklamayı uygun görürse yayınlar. Uygun görmezse de yayınlamama hakkı vardır. Bundan sonra hukuki yola gidilebilir. Ama maşallah siz bizden önce mal bulmuşa dönen internet sitelerine bu açıklamayı servis ettiniz. Dediğim gibi onlar da mal bulmuş gibi üzerine atladılar.

Üçüncüsü; Sayın vekil, siz bir toplantıda çıkacaksınız “5 yıldır bekledik, artık kendi haline bırakacağız, bakalım ne olacak diyeceksiniz”  sonra da ben bunları bu anlamda söylemedim diye açıklama yapacaksınız. Böyle çelişkili bir durumun nasıl değerlendirilmesi gerektiğini siz bizden daha iyi bilirsiniz aslında. O yüzden bu çelişkinin sebebini de siz açıklarsınız sanırım?

Artık takdir okuyucularımızındır…" (Kaynak: cankiriyenigun.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler