Vekiller, Yapraklıda dert dinledi

Vekiller, Yapraklı'da dert dinledi

Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, dün Yapraklı'da muhtar ve belde belediye başkanlarını dinledi.

 

Çankırı Milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz dün Yapraklı Köy muhtarları ve Belde başkanlarıyla bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz’in yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, belde başkanları ve köy muhtarları katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, ilk olarak bir konuşma yapan Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, son iki buçuk yılda yapılan çalışmalar hakkında vekillere ve muhtarlara bilgiler verdi. Yapraklı - Çankırı arası yol çalışmalarının 2009 yılında gelen ödenekle bitirildiğini belirten Avşar, yine Çankırı yolu ağaçlandırmasının da bu yılda yapıldığını dile getirdi.
 
Daha sonra 2010 yılını değerlendiren Avşar, 2010 yılında imar planıyla ilgili çok ciddi çalışmaların yapıldığını söyledi. Son olarak 2011 yılındaki çalışmaları aktaran belediye başkanı Avşar, MTA tarafından yeraltı araştırma çalışmalarının yapıldığını kaydetti. Yeraltı çalışmalarında olumlu bir sonucun çıkmadığını belirten Avşar, “İlçemizde maalesef yatırım yapılacak kadar fazla madene rastlanamamıştır” dedi.
 
Avşar’ın yapılan çalışmaları anlatmasının ardından köy muhtarları tek tek söz alarak milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz’e sıkıntılarını ve taleplerin aktardılar. Muhtarların, vekillere söyledikleri ve çözüme kavuşturulmasını istedikleri problemler ise, meclis üyeleri ve siyasilerin bir çok platformda yaptıkları konuşmaları düşündüren tarzda idi. Vekillerin ve il genel meclis üyelerinin bir çok kez dile getirdiği, ‘Yol, su ve kanalizasyon sorunumuz kalmadı” açıklamalarına karşı, muhtarların çözüm talep ettikleri yol, su ve kanalizasyon problemleri, dikkatlerden kaçmadı.
 
Ayrıca, seçim çalışmaları zamanında milletvekili İdris Şahin’in köy yolları için söylediği ““Yollarımız Londra gibi” sözü de akıllara geldi.
 
Muhtarları dinledikten sonra bir konuşma yapan milletvekili İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, “Hepinize yardımcı olacağız, bizim görevimiz bu” şeklinde konuştular.
 
Şahin “Biz hizmet adamıyız, benim milletvekili olmadan önce bir işim vardı, istediğim davayı alıyordum istemediğim davayı almıyordum ama şimdi öyle değil oyunu veren vatandaşımız kapımızı tepip geliyorlar yanımıza. Ben vatanıma hizmet için buradayım ” dedi.
 
Köylerin göç vermesi konusuna da değinen Şahin “Pursaklar’ın yarısı Yapraklılı olmuş, biz istiyoruz ki vatandaşımız memleketinin havasını alsın, toprağına dokunsun, bundan sonra Yapraklılı birbirine kilitlenecek” diye konuştu. Hayvancılık konusunda bir konuşma konuşma yapan Hüseyin Filiz “Devletimiz tarıma ve hayvancılığa çok özen gösteriyor, bu yönde de birçok çalışmamız var. Devletimizin sıfır faizli kredileri var” dedi. (kaynak: karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler