Vekiller yasak kurbanı!

Vekiller "yasak" kurbanı!

11 Ekim'de başlayan Ahilik Haftası ve Yaren etkinliklerinde Ak Parti milletvekilleri

Dr. Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu'nun görülmemesinin sebebini Sözcü18.com ortaya çıkardı.

Etkinliklerin başladığı pazartesi günü yapılan açılış töreni ile birlikte Çankırı'nın iktidar partisi milletvekilleri Dr. Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu'nun etkinliklerde görülmemesi, beraberinde farklı söylentileri de getirdi.

Konuyla ilgili olarak Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre her iki milletvekilinin Çankırı'da yapılan etkinliklerde boy gösterememesinin altında "parti yasağı" yatıyor. Anayasa Mahkemesi üyeliği ve HSYK seçimleri nedeniyle, Ak Parti TBMM grubunun aldığı karar doğrultusunda Ankara dışına çıkışları yasaklanan milletvekilleri seçim bölgelerine gidemediler.

CUMA AKŞAMI DA KIZILCAHAMAM KAMPI BAŞLADI
Cuma günü kapanan meclisin ardından, Ak Parti Milletvekilleri Başbakan ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Kızılcahamam kampına girdiler. Pazar akşamı bitecek olan kampla birlikte Çankırı'daki Ahilik Haftası ve Yaren etkinlikleri de sona ereceğinden, Akman ve Kınıklıoğlu'nun Çankırı'ya gelememelerinin gerekçeleri ortaya çıkmış oluyor.

AHMET BUKAN'A GELİNCE...
Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız MHP Milletvekili Ahmet Bukan, sözcü18.com'a yaptığı özel açıklamada "Bu tür organizasyonlar iktidar partisinin siyasi propaganda sahnesine dönüştürülüyor. Buna karşın yine de katılmam gerektiğini biliyorum ama TBMM'de de gündem yoğundu" dedi.

Milletvekili Bukan, Meclis çatısı altında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la karşılaştığını da belirterek "Sayın Arınç, beni görünce 'Çankırı'daki Ahilik Haftası etkinliklerine gidecektim gidemedim! Sen neden buralardasın?' diye sorunca ben de kendisine 'Siz neden gitmediniz?' dedim. 'Ben Başbakan'a vekalet ettim o yüzden' deyince, 'Ben de meclis gündemi ağır bastı' dedim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler