Vekiller yeni yasa ile süper oldular!

Vekiller yeni yasa ile "süper" oldular!

TBMM'den geçen son yasa ile milletvekillerinin emekliliğinde 2 yıllık süre de kaldırıldı

TBMM'de geçtiğimiz hafta kabul edilen son Sosyal Güvenlik Düzenlemesi, mevcut ve bundan sonra seçilecek milletvekillerine 2 yıl dahi görev yapmadan emeklilik aylığı alma hakkı getiriyor.

Bugüne kadar kadar vekiller en az 2 yıl milletvekiliği yapmadan milletvekili emeklisi olamıyordu. Geçen hafta genel kurulda kabul edilen yeni düzenleme ile 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun Geçici 38'inci maddesinin 3'üncü fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir. Eklenen fıkra ile vekiller 2 yıl dahi vekillik yapmadan vekillik emekli aylığı da alacaklar:

"Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarih itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği görevi devam edenlerden, Kanunun 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) veya (b) bentleri kapsamında aylık almakta iken aylıklarını kestirip 4'üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalılık talebinde bulunanların, bu Kanunun 43'üncü maddesine göre aylığa hak kazanabilmesinde, 2 yıl süreyle bu görevlerde bulunmuş olma ve sigorta primi veya emekli keseneği ile kurum karşılığı ödenmesine ilişkin şartlar aranmaz. Bunların müracaatları halinde bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihi takip eden aybaşından itibaren kanunun 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) veya (b) bentleri kapsamında olan ve kesilen aylıkları bu Kanunun 43'üncü maddesindeki aylık seviyesine yükseltilmek suretiyle yeniden bağlanır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler