Vekilliğin son günü kalbine yenik düştü!

Vekilliğin son günü kalbine yenik düştü!

Çankırı eski Vali Yardımcısı, 23. Dönem BDP Muş Milletvekili kalbine yenik düştü.

23. Dönem BDP Muş milletvekili Nuri Yaman (67), milletvekilliğinin son günü yaşamını yitirdi. Çeşme Ildırı köyü Günkent Sitesi'ndeki yazlık evlerinin bahçesinde bir anda yere yığılan Yaman, eşi Hanife Yaman'ın çağırdığı ambulansla Özel Sissus Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ambulansa alınırken kalbi duran Yaman, hastaneye ulaştırılamadan yolda yaşamını yitirdi. Yaman'ın cenazesi Çeşme Özel Sissus Hastanesi'ne götürüldü. Nuri Yaman'ın ölüm haberinin ardından birçok BDP'li ve aile dostları hastaneye geldi. Eşini gözlerinin önünde kaybeden Hanife Yaman, akrabalarının yardımı ile güçlükle ayakta durabildi.

DEVLET İÇİN ÇALIŞTI, BDP'DEN VEKİL OLDU Kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin desteğiyle Muş'tan 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri'nde bağımsız milletvekili seçilen Nuri Yaman, daha sonra DTP'ye geçti. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Yaman, uzun yıllar İçişleri Bakanlığı'nda kaymakamlıktan mülkiye müfettişliğine kadar değişik görevler üstlendi.

Bünyan, Yeşilhisar, Derinkuyu, Oltu ve Gerede Kaymakamlığı, Mülkiye Müfettişliği, Çorum, Kütahya ve Çankırı'da Vali Yardımcılıkları, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında APK Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan Yaman Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda da görev yaptı. 22 Temmuz seçimleri sonra bir süre BDP'nin Grup Başkanlığı görevini de yürüten Yaman, 12 Haziran seçimlerinde aday olmadı. Evli ve iki çocuk babası Yaman'ın vekilliği yarın yapılacak yemin töreninin ardından sona erecekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler