Veysel Tiryakiden yalanlama!

Veysel Tiryaki'den yalanlama!

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki "Ak Partili Belediye Başkanından partisine sert eleştiri" başlıklı haberi yalanladı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, dün ve bugün bazı yayın organlarında çıkan asılsız haberler üzerine bir açıklama yaparak, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğuma dair hiç bir yer ve zamanda bir açıklamam olmamıştır“ dedi. Hükümete ve Büyükşehir Belediyesi’ne yönelttiği söylenen eleştirilerin hiç birinin kendisi tarafından yapılmadığını ve doğru olmadığını da belirten Başkan Tiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü. 

"Bir gazetenin Ankara ekinde ve bazı internet sitelerinde,  şahsım tarafından yapıldığı yazılan açıklamalara dayandırılan haber ve yorumlar kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir.  Öncelikle, ismi geçen gazeteciye ya da  bir başka  gazeteciye yakın bir zamanda özel bir açıklamam söz konusu olmamıştır. Dolayısı ile Büyükşehir için hizmete hazır olduğum açıklaması hiç bir şekilde tarafımdan dile getirilmiş değildir ve bugüne kadar hiç bir kimseye, hiç bir yer ve zamanda asla söylenmemiştir. 
 
Anılan haberde, şahsımın Milliyet Ankara’ya çarpıcı açıklamalarda bulunduğu belirtilmektedir. Ancak, yukarda belirtildiği gibi adı geçen Milliyet gazetesi muhabirine tarafımdan hiçbir zaman özel açıklamalarda bulunulmamıştır. Demokrat Düşünce Topluluğu Derneği’nin, 25. 06.2012 tarihinde düzenlediği kahvaltıya davet edildim ve son 10 dakikasına katıldım. Türkiye, Yeni Şafak gazeteleri ile İhlas Haber Ajansı (İHA)’nın muhabirlerinin de bulunduğu ortamda yapılan sohbette, 'Bizi Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirirlerse hizmet ederiz.' cümlesini katiyen kurmadım. Takdir edersiniz ki gazetede yer aldığı gibi bir açıklama yapmış olsaydım, mesleğe yeni başlayan birisinin bile atlamayacağı böyle bir haber, toplantıda bulunan diğer gazeteci arkadaşların da dikkatini çeker ve bunu haber yapmaları kaçınılmaz olurdu. 
 
Haberin devamında yer alan 'Seçimlerin ardından yapılan en büyük hata insanların doğru yerlere getirilmemesidir... Geçtiğimiz günlerde bazı valilerle yemek yedik. Gözlemlediğimde bir çoğu yerini haketmiyordu.' şeklinde konuştuğum da asla gerçeği yansıtmayan ifadeler olup, tamamen çarpıtmadır. Konuşmamda Türk siyasi hayatında yapılan önemli hatalardan birinin insanların doğru yerlere getirilmemesi olduğunu söyledim ve bunun Türkiye’ye çok şeye mal olduğunu ifade ettim. Bu eleştiriler gerek medyada gerekse siyasiler tarafından sıkça dile getirilen hususlar olup, herkesin malumudur.  Eleştirimin, bugüne ve belirli isim ve kurumlara ait gibi gösterilmesi  tamamen çarpıtmadır. 
 
Yine haberde yer alan 'Büyükşehir’e eleştiri yağdırdı' iddiası da doğru değildir. Ben sohbette, Ankara’daki okulların geçmişten günümüze durumu ile ilgili tespitlerimi sıraladım. Kaldı ki bu sorun Büyükşehirlerin neredeyse tamamında var olan bir sorundur, ancak Başkent olması hasebiyle Ankara’da da olmasına dikkat çekilmiştir. Buradaki tespitlerimin de Ankara Büyükşehir’le yakından uzaktan ilgisi yoktur.
 
Sonuç olarak, bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğuma dair, evim dahil hiç bir yer ve zamanda bir açıklamam olmamıştır. Ayrıca yaptığım konuşmada ne hükümet ne de Büyükşehir Belediyesi ile ilgili de hiç bir söz sarfetmedim. Haberde geçen şekilde hiçbir gazeteciye özel bir açıklamam olmamıştır. Kamuoyunun bilgilerine sunarım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler