Viyadük inşaatında çökme: 5 işçi enkaz altında

Viyadük inşaatında çökme: 5 işçi enkaz altında

Gebze ilçesinde, Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden viyadük çöktü. 7 no'lu viyadüğün çökmesi sonucu 5 işçinin enkazın altında kaldığı bildirildi.

Olay, Gebze Tavşanlı mevkiinde meydana geldi. Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında yapılan 7 nolu viyadük inşaatında meydana geldi. Viyadük başlık ayağı montajının yapıldığı sırada çökme yaşandı.

30 METRE YÜKSEKLİKTEN DÜŞTÜLER
Yaklaşık 30 metre yükseklikte bulunan viyadükte çalışan işçiler aşağı düşerek enkazın altında kaldı. İhbar üzerine olay 112 Acil ve itfaiye ekipleri geldi. İşçilerin enkazın altından çıkarılması için çalışma başlatıldı. Enkaz altında 5 işçinin kaldığı öğrenildi.

ENKAZ ALTINDAN SESLER GELİYOR
Düşen beton bloğun altından seslerin geldiği öğrenildi. Blog altındaki işçilere zarar vermeden kurtarma operasyonuna devam edilebilmesi için ekipler hassas bir çalışma yürütüyor.

Beton bloğun ağırlığının azaltılması için dikkatlice parçalanması işlemine devam ediyor.

Çökmenin neden meydana geldiği ise henüz bilinmiyor.

İNCELEME BAŞLATILDI
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gebze'de yol çalışması sırasında yaşanan kaza ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını duyurdu.

BELEDİYE BAŞKANI KÖŞKER: SON NOKTAYA GELMİŞLERDİ...
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, viyadük inşaatındaki kazayla ilgili konuştu. Köşker, "Kalıplardan bir tanesinin çökmesiyle 5 işçimizi kurtarma çalışmaları devam ediyor." dedi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in açıklamaları şöyle:

"Elim bir kaza oldu. Türkiye'nin ikinci büyük viyadüklerinden bir tanesi. Kalıplardan bir tanesi çökmesiyle birlikte 5 işçimizin kurtarma çalışmaları devam ediyor. Beton bloklar kırılıyor, kırılması biraz daha zaman alacak. İnşallah can kaybı olmadan kurtarmayı diliyoruz.

Köprülerde, viyadüklerde uzun bloklar vardır ancak bu öyle değil. Bu sistem farklı bir sistem. İki kolon arasında, beton dökülüyor, kuruyor, 1-2 metre daha yürüyor. Ortada buluşup iki blok arasındaki bağlantıyı sağlıyorlar.

Kalıpta bir bağlantı hatası olabilir, teknik hatadan kaynaklanan bir şey. Yoksa viyadüğün normalde çökmemesi lazım. Artık son noktaya gelmişlerdi, son aşamaya yaklaşmıştı, bitmiş olacaktı."

2 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
​​​​​​​Uzun süren çalışmalar sonunda enkaz altında kalan iki işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Yaşanan kaza sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri ile birlikte kurtarma ekipleri sevk edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kazayla ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler