Vodafone Arena yükselmeye devam ediyor

Vodafone Arena yükselmeye devam ediyor

İnşaatı devam eden Vodafone Arena Stadı'nın son görüntüleri siyah-beyazlı taraftarları heyecanlandırdı.

Dolmabahçe'de yapımına hızla devam edilen Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'nın kaba inşaatın büyük bölümü tamamlandı. Havadan yaptığımız çekimlerde artık inşaat şantiyesinde bir stadyumun belirdiği fark ediliyor.

2015 BİTMEDEN TAMAMLANACAK
Çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğü ve Türkiye'nin ilk akıllı stadı olması özelliği taşıyan 41 bin 903 kişi kapasiteli stadyumunun 2015 yılı içinde tamamlanması bekleniyor.

ÇALIŞMALAR 24 SAAT ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Dolmabahçe'de 1939 yılında temeli atılan, 1947'de hizmete açılan, önce Mithatpaşa, sonra Dolmabahçe ve son olarak da İnönü Stadı ismini alan stadyumun yıkılarak yerine yapımına başlanan Vodafone Arena'nın kaba inşaatı bitme aşamasına geldi. DHA'nın havadan yaptığı çekimlerde stadın belirdiği görülüyor. Tribünlerde koltukların yerleştirileceği bölümlerin yarısı tamamlanırken, orta bölümde ise hummalı bir çalışma devam ediyor. Şantiyesinde 24 saat aralıksız çalışmanın devam ettiği 41 bin 903 kişi kapasiteli ve iki katlı olarak planlanan yeni stadyumun birinci katı yüzde 26 eğimli , ikinci katının ise yüzde 36 eğimli olacağı belirtildi.

TÜRKİYE'NİN İLK AKILLI STADYUMU OLACAK
Bittiğinde Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu olması planlanan tesiste adeta yok yok. Beşiktaş'ın yeni stadyumu dünyadaki yeni stadyumlarda hayata geçirilen zengin içerikli dijital ekran çözümleri ile geniş bant mobil ve wi-fi ağlarıyla donatılacak. Stadyumun farklı noktalarına yerleştirilecek interaktif ekranlar ile taraftar röportajları, istatistikler, promosyonla ve o an oynanan diğer müsabaka sonuçları yayınlanacak. Stadyum ayrıca halkın eğlence ve zaman geçirme ihtiyacını karşılar nitelikte dizayn edilecek. Vodafone Arena, eğlence merkezi, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek.

İŞTE STADIN ÖZELLİKLERİ
1) Tamamı kapalı tribünler

2) C90 görüş açısı (maçı stadyumda izleyen bir kişinin, tam arkasındaki kişiyi görüş açısını kapatmadan yüksekten izleme imkanı sağlayan sistem)

3) Açılır kapanır koltuklar

4) Alttan ısınma

5) İki kat tribün yapısı

6) 600 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark

7) Loca-Vip tribün Koltuk kapasitesi: 41.903

8) Loca sayısı: 147

9) Loca koltuk toplam sayısı: 1903

10) VIP koltuk sayısı: 2100

11) Engelli koltuk kapasitesi: 81 engelli koltuğu ve 81 refakatçi (toplamda 162 koltuk)

12) Saha çizgisi ile tribün arasındaki uzaklık: Kale çizgisi tribün arası 795 cm, taç çizgisi tribün arası 615 cm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler