Washington saldırısının detayları ortaya çıkıyor

Washington saldırısının detayları ortaya çıkıyor

Saldırganın 2011 yılında Donanma'dan ayrılan Aaron Alexis olduğu bildirildi.

ABD'nin başkenti Washington'da dün düzenlenen ve saldırgan dahil 13 kişinin ölümü, 14 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili detaylar belli olmaya başladı. Saldırganın 2011 yılında Donanma'dan ayrılan Aaron Alexis olduğu bildirildi. İki saldırgan daha olduğu iddiası ise yetkililerce yalanlandı ve bölgedeki sivillere yapılan "Evlerinizde kalın" uyarısı kaldırıldı.
 
FBI, Fort Worth'te yaşayan 34 yaşındaki Alexis'in "genel terhis" kategorisinde olmasının sicilinde bir sorun olduğuna işaret ettiğini vurguladı ancak sorunun ne olduğu açıklanmadı. Saldırganın 2004 yılında Seattle'da bir silahlı olay nedeniyle gözaltına alındığı ancak yargılanmadığı bildirildi.
 
washingtonsaldirisinigerceklestirdi-sozcu-resim-09.jpg
 
Bununla birlikte Alexis'in ordu için çalışan bir taşeron firma üzerinden askeri üsse giriş izni olduğu öğrenildi. Saldırganın neden böyle bir eylem gerçekleştirdiği ise henüz belirlenebilmiş değil.
 
Bu arada ABD'de aşırı sağcı basında ve bloglarda Alexis'in Başkan Barack Obama'ya hayran olduğu; 2008 yılında Hillary Clinton'ın Demokrat başkan adaylığı kampanyasında çalıştığı gibi iddialar da ortaya atıldı.
 
Liberal basında ise 14 Aralık 2012'deki Sandy Hook İlkokulu saldırısı hatırlatılarak, silah kontrolüyle ilgili yeni bir tartışma başlatıldı.
 
KURBANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLUYOR
Saldırıda yaşamını yitiren kurbanlardan yedisinin de kimlikleri belli oldu. Yetkililer ölenlerin hiçbirinin askeri personel olmadığını bildirdi.
 
Kimlikleri açıklanan kurbanların listesi şöyle:
Michael Arnold (59)
Sylvia Frasier (53)
Kathy Gaarde (62)
John Roger Johnson (73)
Frank Kohler (50)
Bernard Proctor (46)
Vishnu Pandit (61)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler