Wimbledonda Murray şampiyon

Wimbledon'da Murray şampiyon

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde Britanyalı Andy Murray, Novak Djokovic'i 3-0 yenerek 77 yıllık hasreti giderdi.

Üst üste ikinci kez Wimbledon’da final oynayan Andy Murray, dünya 1 numarası karşısında üstün bir performans sergiledi. İlk oyunda üç kez servis kırma şansından yararlanamayan Britanyalı tenisçi, üçüncü oyunda bu kez başarılı olarak avantajı yakaladı. Ancak Djokovic’in cevabı çok hızlı oldu.
 
Sırp tenisçi vuruşlarında isabet sağlamakta zorlanırken, Murray yedinci oyunda bir kez daha servis kırarak üstünlüğü tekrar ele geçirdi. Sonraki oyunda üç servis kırma puanı çeviren dünya iki numarası, set için servis kullandığı oyunda rakibine puan göstermedi.
 
İlk seti kaybetmesine rağmen oyundan düşmeyen Nole, ikinci setin dördüncü oyununda servis kırdı ve 4-1 üstünlüğü elde etti. Bu noktadan sonra kritik puanlarda daha olumlu işler yapan Murray, üst üste üç oyun kazandı ve skoru eşitledi. 11. oyunda bir kez daha rakibinin servisini çalmayı başaran Britanyalı, set için servis atarken yine rakibine puan vermedi.
 
Seyircinin desteğini de sonuna kadar arkasında hisseden Amerika Açık şampiyonu, üçüncü setin hemen başında servis kırarak sürücü koltuğuna erkenden oturdu. Ancak Nole’nin erken pes etmeye niyeti yoktu. Üst üste iki kez servis kırarak 4-2 öne geçen Djokovic bir anda rüzgarı tersine çevirir gibi oldu.
 
Şimdi söz sırası Murray’deydi. Britanyalı tenisçi, inanılmaz savunma yaptığı ve muazzam puanlar oynadığı sette 4-2’den geri gelerek seti ve maçı kazandı.
 
Murray bu sonuçla kariyerinin ikinci Grand Slam şampiyonluğuna erişirken, 1936’dan bu yana Wimbledon’da zafere ulaşan ilk Britanyalı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler