World Cup yamaç paraşütünün Formula 1idir

"World Cup yamaç paraşütünün Formula 1'idir"

Türkiye'nin sayılı paratrike uçuş pilotlarından Özay Zorlu Sözcü18'e konuştu.

Türkiye’nin sayılı paratrike uçuş pilotlarından Özay Zorlu “Bu bölge (Çankırı) yamaç paraşüt sporu için önemli bir adrestir” dedi.

Paragliding World Cup’ta yarışacak Türk pilotlar arasında olan başarılı pilotlarımızdan Özay Zorlu “Dünyanın önde gelen pilotlarının katılımı ile gerçekleşen World Cup, otomobil yarışlarının Formula 1’i ayarında bir organizasyondur. Böylesi bir organizasyonun da Çankırı’da gerçekleşiyor olması, beni fazlasıyla heyecanlandırıyor” dedi. Özay Zorlu heyecanının temelinde ise “Çankırı ve Bayramören ile bölge, dünya yamaç paraşütçüleri ile birlikte ülkemiz pilotları için uçuş durakları arasında yerini almıştır. Başından bu yana bölgede yapılan çalışmaları yakından takip eden bir isim olarak yaşadığım heyecanın temelinde bu yatmaktadır” dedi.

World Cup’un dünyanın çeşitli ülkelerinden pilotların buluşma noktası olduğuna işaret eden genç ve bir o kadar da başarılı pilot Özay Zorlu “World Cup’a katılan pilotların yarıya yakın bölümü kendilerini bu spor dalında kabul ettirmiş isimlerdir. Bu isimler her yıl 3 bölgede yapılan world cup yarışmalarına katılmak için büyük heyecan d uyarlar. Organizasyona katılan diğer isimler de hem deneyimlerini hem de bilgilerini artırma adına bu organizasyonlara katılırlar. Bayramören ile birlikte Çankırı’nın böylesi bir Dünya Kupasına ev sahipliği yapma şansını kendi adına oldukça iyi değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

ORGANİZASYON KOMİTESİNİN
YARIŞMACI PİLOTLARA DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Özay Zorlu, Çankırı’daki organizasyonları 3 yıldan bu yana başarıyla yerine getiren Tahsin Tekin için de “Tahsin Bey, gerçekten böylesi organizasyonları bugüne kadar başarıyla yerine getirdi. Benzer diğer organizasyonlarda yarışmacılara konaklama ve yemek sponsorluğu yapılmaz. Tahsin Bey, pilotları havaalanından özel araçlarla aldırarak uçuş bölgesine getirmenin ötesinde bir de konaklama + yemek masrafı yaptırmıyor. Bu da bırakın ülkemiz pilotlarını, dünya pilotlarının da büyük takdirini alıyor. Bu spora yapılabilecek örnek desteklerden birini dördüncü yılında başarıyla yerine getiren Tahsin Tekin’e de sizlerin aracılığıyla teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.

ozay-zorlu-ucus-resim-04.jpg

“ÇANKIRI MERKEZ’DE UÇACAĞIM”

Özay Zorlu yamaç paraşütü ile birlikte paratrike uçuşu da gerçekleştiriyor. Yaklaşık 50-60 metrelik düz bir zeminde motorla hız alan paraşütüyle havalanan pilot, havada yaklaşık iki saat kaldıktan sonra tekrar aynı noktaya inebiliyor.

Çankırı Merkez’de yamaç paraşüt sporunun tanıtımı açısından önümüzdeki günlerde yaklaşık iki saatlik bir uçuş gerçekleştirmeyi planladığını ifade eden Özay Zorlu “Hafta içerisinde sabah saatlerinde gerçekleştirmeyi düşündüğüm uçuş için hazırlıklarımı sürdürüyorum. Başarılı ve ilgi uyandıran bir uçuş olacağını düşünüyorum. Çankırı’nın üzerinde böylesi bir uçuşun da ilk kez gerçekleşeceğini bildiğimden daha da fazla heyecanlanıyorum” dedi.

ozay-zorlu-cadir-resim-03.jpg

TERMAL OTEL BAHÇESİNE ÇADIR KURDU!

Paragliding World Cup için Çankırı – Çavundur’a gelen başarılı pilot Özay Zorlu, odaların tamamının dolu olması nedeniyle otelin bahçesine kurduğu çadırda konaklıyor.

Başarılı pilot “Benim hayatım seyahatlerde geçtiği için yaşayabileceğim her türlü olumsuzluğa karşı kendimce aldığım önlemlerim vardır. Otelde yer olmadığı için yanımdaki çadırı otelin bahçesine kurdum. Herhangi bir sıkıntı yok. Sizleri de akşam çadır önünde sohbete beklerim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler