Yağmur İstanbulu kötü etkiledi!

Yağmur İstanbul'u kötü etkiledi!

Bayramın son günü etkili olan yağış İstanbul'un gerçek yüzünü ortaya çıkardı...

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle Kartal - Pendik arasındaki E-5 karayolu bir süre trafiğe kapandı. Çok sayıda aracın mahsur kaldığı yolda, sürücülerin imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Yolda kalan vatabdaşlar kepçelerle kurtarıldı. Bu arada Meteoroloji, 23 il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı bölgelerimizde devam eden yağışların sabah saatlerinden itibaren, kuvvetli kuzeybatılı rüzgarlarla (50-70 km/saat) birlikte; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova), Batı Karadeniz bölümü (Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop), Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Ankara'nın kuzeybatı ilçelerinde (Beypazarı, Nallıhan, Güdül ve Ayaş) kuvvetli (20-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğini açıkladı.
 
DOĞU AKDENİZ'DE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın batı kıyı ilçelerinde "çok kuvvetli" yağış beklendiğini bildirdi.
 
Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin, Adana ve Osmaniye ile Hatay'ın batı kıyı ilçeleri Dörtyol, Erzin, İskenderun, Belen ve Samandağ'da kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.
 
Vatandaşlardan ve ilgililerden, ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski, yıldırım çarpması, heyalan ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.
 
SICAKLIKLAR 8 DERECE DÜŞECEK
Hava sıcaklığının iç bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.
 
İSTANBUL’DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR 
Bugün saat 05.30 sıralarında İstanbul genelinde sağanak yağış etkili oldu. Özellikle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde gezen vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşarken, kısa sürede yollarda su birikintileri oluştu. Duraklar ve kapalı mekanlar yağmurdan kaçan vatandaşlarla doldu.
 
KARTAL-PENDİK ARASI E-5 TRAFİĞE KAPANDI
Sabah saatlerinde İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağmur, zaman zaman şiddetini artırdı. Araçlar yolda biriken su birikintilerinden dolayı ilerlemekte güçlük çekerken, vatandaşlar da zor anlar yaşadı.
 
Kartal - Pendik arasındaki E-5 Karayolu aşırı yağış ve su baskınları nedeniyle trafiğe kapandı. Çok sayıda aracın mahsur kaldığı yolda, sürücülerin imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, mahsur kalan araçları kurtardı. Vatandaşlar kepçelerle taşındı. E-5’te uzun araç kuyruklarının oluştu. İtfaiyenin de çalışması sonucu trafik normale döndü.
 
Aşırı yağıştan toplu taşıma araçları da etkilendi. Arıza yapan toplu taşıma araçlarında bulunan vatandaşlar yollarına yaya devam etmek zorunda kaldı.
 
istanbul-yollardereoldu-sozcu-resim-09.jpg
 
VATANDAŞLAR KEPÇEYLE TAŞINDI
Su birikintisinde mahsur kalan vatandaşların yardımına ise kepçe yetişti. Belediye ekipleri, vatandaşları kepçe ile karşı yola geçirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler