Yalçın Akdoğan: Çözüm Süreci bitti çünkü…

Yalçın Akdoğan: Çözüm Süreci bitti çünkü…

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan çözüm süreci ile ilgili çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve ‘çözüm süreci’nin en aktif isimlerinden olan Yalçın Akdoğan, çözüm süreci ile ilgili itifar gibi bir açıklama yaptı. Akdoğan, TRT Haber ‘de katıldığı televizyon programında bölge insanın HDP’ye oy verdiği için çözüm sürecinin bittiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan HDP’nin aldığı oylar nedeniyle AKP’nin tek başına iktidar olamadığını ve bu nedenle Türkiye’de istikrar ve güvenin yittiğini ileri süren Akdoğan, şöyle konuştu:

“HDP’ye dönük eleştiriler, Çözüm Süreci için AKP’nin ne kadar gerekli olduğu veya AKP’nin iktidar olabilmesi için bir kaç puanın çok önemli olduğu ve rehavete kapılmamak lazım gibi bir takım uyarılarda bulundum. Seçimden sonra çoğunun maalesef doğru çıktığını gördük. AKP iyi bir oy almasına rağmen tek başına iktidar olamadı. ‘Güven ve istikrarın devamı AKP varsa, bu varsa, AKP varsa Çözüm Süreci var’ derken bu bir tehdit değildi. AKP güçlü bir şekilde iktidar olmadığı zaman kim yapacak bunu? Bölgede insanlar HDP’ye oy verdiler, Çözüm Süreci için oy verdiler, ortada süreç yok. HDP bunu yapabiliyor mu? Yapamıyor. Kim yapabiliyor bunu? Güçlü bir AKP iktidarı yapabiliyor. Çünkü o başlattı, o sürdürüyor.”

HDP’ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve “çözüm sürecinin aktörlerini” hedef alan “paralel yapı”, “ulusalcı kesimler” ve “statükocu blok” olarak adlandırdığı çevreye kendini kullandırmak suçlaması yönelten Akdoğan, “Buradan nasıl Çözüm Süreci’nin hayrına bir sonuç bekliyorsun? Ben bunu eleştiriyordum. Eleştirirken de HDP barajı geçmiş geçmemiş değil mesele. Bütün eleştirilerim sürecin selameti içindi. Süreç için bu kadar emek verdik. Demokratik Açılım Süreci, Milli Birlik Kardeşlik Süreci, Oslo’da yaşananlar ve Çözüm Süreci. Kürt kardeşlerimizi kucaklamak için, bölgenin gelişimi için, demokratik iklimin ıslahı için birçok çaba yaptık” ifadesini kullandı. HDP’nin PKK’ya yaptığı eylemlere son verme çağrısı sorulan Akdoğan, şöyle yanıt verdi:

“Hep şunu söyledim seçimden önce silah yukarı gidecekse siyaset aşağı gidecek. İkisi birden yükselirse burada bir sorun var demektir. HDP’nin barajı geçmesine ben ilkesel olarak eleştiri getirmedim. Sen bir taraftan yükselirken diğeri de yükselirse, silah da etkisini sürdürmeye çalışırsa burada bir problem olur. Onlar maalesef bu tavrı ortaya koyamadı. Artık silah tamamen devre dışı kalmalı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler