Yandaş 5 milyona aldı 79 milyona sattı!

Yandaş 5 milyona aldı 79 milyona sattı!

MHP Giresun Milletvekili Orhan Erzurum, SEKA Aksu Kağıt Fabrikası’nın yerine TOKİ tarafından yapılması planlanan projenin oldu bittiye getirildiğini belirtti.

Giresun’daki SEKA fabrikasını 5 milyon liraya alan Milli Gazete’nin yan kuruluşu Milda, makineleri 11 milyon liraya, araziyi ise 68 milyon liraya sattı. Yıkılan fabrikanın yerine TOKİ konut yapıyor

SÖZCÜ gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre; AKP hükümeti, Giresun SEKA Aksu Kağıt Fabrikası’nı özelleştirme programı çerçevesinde 12 Eylül 2003’te Milli Gazete’nin yan kuruluşu olan Milda’ya 5 milyon liraya sattı. Hazırlanan değer tespit raporunda 60 milyon lira değer biçilen fabrikayı alan Milda, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın yakınları tarafından kurulmuştu. Ankara merkezli şirket, fabrikayı 5 yıl çalıştırılma zorunluluğuyla almasına rağmen kısa bir süre üretim yaptıktan sonra TEDAŞ, SSK, Maliye, belediye, vergi dairesi ve işçilere toplam 40 milyon lira borçlanıp fabrikayı kapattı. Özelleştirme İdaresi, sözleşme şartlarına uyulmadığı için fabrikayı geri almak yerine duruma seyirci kaldı.

5’E ALDI 79’A SATTI
2010 yılında yandaş Milda, 5 milyon liraya aldığı Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikası’nın makinelerini 11 milyon liraya hurdacıya sattı. 2013 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Giresun İl Özel İdaresi, Seka Kağıt Fabrikası’nın 684 dönümlük fabrika arazisini 68 milyon liraya Milda’dan satın aldı. Arazi daha sonra proje yapması için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devredildi. Milda, özelleştirme ihalesiyle 5 milyon liraya aldığı Giresun SEKA Aksu Kağıt Fabrikası’ndan toplam 79 milyon lira gelir elde etmiş oldu. Elde edilen gelirin bir bölümünün kurumu ve kişilere olan borçların ödenmesinde kullanıldığı öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta sonu Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, SEKA arazisinde TOKİ’nin hayata geçireceği projenin temelini attı ve kentte tartışma başladı. Bin 500 konut, stadyum, hastanenin yer alacağı projeyi savunan Canikli, “Eğer bu arsa TOKİ tarafından da alınıp bu şekilde hizmete dönüştürülmemiş olsaydı burası tam bir rant alanına çevrilecekti. En az 4 bin, 4 bin 500 konutun yapılacağı bir beton yığını haline getirilecekti” dedi.

KONUTA DEĞİL, İŞE İHTİYAÇ VAR 
MHP Giresun Milletvekili Orhan Erzurum, SEKA Aksu Kağıt Fabrikası’nın yerine TOKİ tarafından yapılması planlanan projenin oldu bittiye getirildiğini belirtti. “Giresun’un can damarı olan fabrikayı yıktınız madem, konut yapmak yerine sanayi tesisi yapmayı neden düşünmediniz” diye soran Erzurum, “Üretim yapan ve istihdam sağlayan bir fabrikanın yıkılıp yerine konut yapılmasının dünyanın hiç bir yerinde örneği yoktur” dedi. Erzurum, söz konusu projeyle ilgili kararı yeni kurulacak hükümetin vermesi gerektiğini vurguladı. “Yok ettikleri sanayi tesislerinin yerine konut temeli atarak hizmet yaptığını zannediyorlar” diyen CHP Giresun İl Başkanı Sinan Kitapçı ise Giresun’da konuta değil, işe ihtiyaç var” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler