Yangın faciası: 2 çocuk öldü, baba yoğun bakımda

Yangın faciası: 2 çocuk öldü, baba yoğun bakımda

Gaziantep'te bir işyerinde çıkan yangın, üst katlarda yaşayan aileyi yasa boğdu.

Gaziantep'te bir işyerinde çıkan yangın sonucu oluşan dumanla 13 yaşındaki Firdevs ve 9 yaşındaki Sevim Üzümcü hayatını kaybederken, 3 çocuğunu kurtaran baba 41 yaşındaki Mehmet Üzümcü ise ağır yaralandı.

Şehitkamil İlçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi'ndeki 3 katlı binanın giriş katında elyaf deposu olarak kullanılan dükkanda gece 03.30'da belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
 
Dükkanda bulunan elyaflardan çıkan dumanlar merdiven boşluğundan kısa zamanda üst katta bulunan dairelere kadar yükseldi. Dumanlar, Üzümcü ailesinin oturduğu daireyi de kapladı.
 
Komşuları haber verdi
 
Uykuda olan Üzümcü ailesi, çevrede bulunan işyerlerinde çalışan işçilerin dumanları fark ederek kapılarını çalması ile uyandı. Fabrika işçisi baba Mehmet Üzümcü, eşi 39 yaşındaki Fadile Üzümcü ile yoğun duman altında kızları 15 yaşındaki Ceylan, 14 yaşındaki Ayşe ve 5 yaşındaki Semanur'u merdivenden inemeyince, teras katına çıkartıp evinin yan tarafındaki komşusunun terasına bırakarak kurtardı.
 
Yangının ortasında kaldılar
 
İçeride kalan diğer kızları Firdevs ile Sevim'i kurtarmak üzere tekrar aşağı inen baba Mehmet Üzümcü aşırı duman nedeniyle merdiven boşluğundan aşağı düşerek yangının ortasında kaldı.
 
Çevrede bulunan vatandaşların haber vermesi ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına alırken, evde kalarak dumandan zehirlenen Firdevs ve Sevim Üzümcü kardeşler ile baba Mehmet Üzümcü düştüğü depodan çıkartıldı ve ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Babanın duran kalbi çalıştırıldı
 
Firdevs ve Sevim Üzümcü yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, ambulansla getirilirken kalbi duran baba Mehmet Üzümcü'nün ise yapılan müdahalelerle kalbi yeniden çalıştırıldı.
 
Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan baba Üzümcü'nün hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Fadile Üzümcü ise iki kızının öldüğü haberini alınca sinir krizi geçirdi.
 
Anne Fadile Üzümcü, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. İki kız kardeşin cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi'ne gönderildi. 
 
Kızlarının eğitimi için 5 ay önce taşındılar
 
Üzümcü ailesinin daha önce Şirinevler Mahallesi'nde oturdukları, ancak baba Mehmet Üzümcü'nün çocuklarının okuduğu okuldan memnun olmadığı ve daha iyi eğitim veren bir başka okulda eğitimlerine devam etmeleri için Selahaddin Eyyubi Mahallesi'ne taşındığı öğrenildi.
 
Olayda hayatını kaybeden ve Fehime Güleç İlköğretim Okulu'nda eğitimlerine devam eden Firdevs Üzümcü'nün 5'inci sınıf, küçük kardeşi Sevim Üzümcü'nün ise 3'üncü sınıf öğrencisi oldukları belirtildi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler