Yardım için Japonyadan gelmişti ama!

Yardım için Japonya'dan gelmişti ama!

Van'ı ikinci kez vuran artçı deprem sonucu yıkılan otelin enkazından yaralı olarak kurtarılan Japon yardımseverin bilincinin yerinde olduğu öğrenildi.

Depremde yıkılan Bayram Otel'in enkazında 7 ayrı bölümde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Otel girişinin arka kısmında olduğu bildirilen bölümden Japon olduğu bildirilen bir kadın yaklaşık 5,5 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan Japon kadının bilincinin yerinde olduğu belirtildi.

Ekipler, Japonya uyruklu kadının çıkarıldığı yerin yakınında başkalarının da olma ihtimali üzerine çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.

Yaralı kurtarılan kadının, 3 kişilik Japon yardım ekibi ile Van'a gelen Miyuki Konnai olduğu öğrenildi.

japon-van-deprem-resim-02.jpg

Japon Association for Aid and Relief (AAR) adlı yardım organizasyonunda görev yapan Yumeka Ota, Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki, 28 Ekim'den bu yana Van'da bulunuyordu. Kentte satın aldıkları kurbanlık hayvanları, kesim evinde kestiren Japon yardım ekibi poşetlere koydukları etleri Akköprü Mahallesi'nde evlerinde ve çadırlarda yaşayan depremzedelere dağıtmıştı.

Japon yardım ekibinden Yumeka Ota ülkesine dönerken Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki'nin Van'da kaldığı, Bayram Otel'e yerleştiği öğrenildi. Dün 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan otelin enkazından yaklaşık 5,5 saat sonra kurtarılan Japon kadının Miyuki Konnai olduğu ve İpekyolu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.

yikilan-otel-van-resim-03.jpg

YIKILAN OTEL İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti öncesi binalardaki çatlakların sıvayla kapatıldığı iddia edildi.

Van'daki depremin ardından geçen hafta bölgeye yardım götüren Yunan Arama Kurtarma Örgütü'nün Midilli Şubesi Başkanı Dr. Zoi Livaditon ilginç tespitlerde bulundu. 17 Ağustos Marmara Depremi'nde de gelen Dr. Livoditon, yerle bir olan binaların daha çok kerpiç ve briketten yapıldığını anlatarak, "Bazı kamu binaları da briketten yapılmış ve ciddi hasar görmüş. Buna rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bölgeye gelecek diye bu binaların bazılarının çatlaklarını sıva ile kapatıp boyadılar. Sonra da boyayı eskitmeye çalıştılar."

bayram-otel-van-yikik-resim-04.jpg

kaynak: milliyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler