Yarenler Taksimde

Yarenler Taksim'de

Çankırı Tanıtım Günleri'nin Feshane açılışı öncesi İstiklal Caddesindeki yürüyüşe yaklaşık 500 kişilik bir topluluk katıldı.

Bugün Feshane'de başlayan ve 30 Eylül Pazar günü akşamına kadar sürecek olan Çankırı Tanıtım Günlerinin açılışı İstiklal Caddesinde gerçekleştirilen yürüyüş ve Taksim Atatürk Anıtına tuzdan çelenk konularak başlandı.

İstiklal Caddesindeki yürüyüşten renkli görüntüler - TIKLA

Sabah saatlerinde Galatasaray Lisesi önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik Çankırılı topluluk saat 10.05'de Taksim Atatürk Anıtı'na kadar sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Korteje Çankırı Valisi Vahdettin Özcan başta olmak üzere, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Vakıf Başkanı Eşref Harmandar, ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş, ÇANDEF Kurucu Başkanı Ömer Lütfi Özenç, Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin, Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, Atkaracalar Belediye Başkanı Rifat Altuntop, Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, Saçak Belde Belediye Başkanı Hamza İnkaya, Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere, Ankara Çankırılılar Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli stk başkanları ve yöneticileri, yarenler ile çok sayıda Çankırılı katıldı.

valiozcanesrefharmandar-taksim-sozcu-resim-091.jpg

Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na tuzdan yapılmış çelenk koyan Çankırılılar, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu. 
 
Eyüp Feshane'de 27-30 Eylül günleri arasında Çankırı'nın tanıtılacağını belirten Vali Özcan, "Bugün Çankırı için tarihi bir gündür. İstiklal Yolu üzerinde en büyük kent olan Çankırı'nın insanı, İstiklal Caddesi'nde yürüdü. Bu tarihe bir damgadır. Amacımız, Çankırı'yı Çankırı'ya tanıtmak değil, İstanbullu'ya tanıtmaktır. Tüm Türkiye insanını Çankırı'ya yatırıma davet ediyorum." diye konuştu. 
 
taksim-21-acilis-resim-091.jpg
 
FESHANE'DE AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİ
Taksim Atatürk Anıtında gerçekleşen tören sonrası Feshane'de başta İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'nın duayen isimlerinden Nevzat Ayaz, Ak Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, 22. TBMM Çankırı milletvekili Hikmet Özdemir'in katıldığı açılış gerçekleştirildi.
 
Yaklaşık 40 standın yer aldığı Feshane'deki 'Çankırı Tanıtım Günleri' çerçevesinde Çankırı Ticaret Odası standını ziyaret edenlere Kızılırmak kavunu ikram edilmekte. Oda yetkililerinden alınan bilgiye göre Feshane'ye getirilen 13 ton Kızılırmak kavunu 4 gün süresince ziyaretçilere ikram edilecek.
 
ZİRAAT ODASI PİRİNÇ DAĞITIYOR
Feshane'deki tanıtım standlarında yer alan Çankırı Ziraat Odası da ziyaretçilerine kiloluk ambalaj halinde Kızılırmak pirinci dağıtıyor. Oda'nın yaklaşık 2.5 ton dolayında pirinci ziyaretçilere dağıtacağı öğrenildi.
 
ÇERKEŞ BELEDİYESİ BAKLAVA İKRAM EDİYOR
Feshane'de yer alan ilçe standları içerisinde Çerkeş standı büyük beğeni topluyor. Standı ziyaret edenlere 'Çerkeş baklavası' ikram ediliyor. İlk gün yaklaşık 30 tepsi Çerkeş baklavası ikram edileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler