Yargı çetesi çökertildi

Yargı çetesi çökertildi

İstanbul ve 3 ayrı ilde eş zamanlı operasyon...

İstanbul ve 3 ayrı ilde eş zamanlı olarak yürütülen operasyonda, kendilerini Başbakanlık çalışanı ve MİT mensubu olarak tanıtarak, Yargıtay, Küçükçekmece ve Bakırköy Adliyeleri'ndeki bazı dava dosyalarına etki eden 25 kişilik çete çökertildi. Liderliğini Mustafa Ö. ve Mustafa K. A.'nın yürüttüğü gözaltına alınan zanlılardan 5'inin avukat ve 10'unun da adliye çalışanı olduğu öğrenildi. Çetenin Ergenekon soruşturması sırasında da bazı dosyalara müdahale ettikleri iddiası da araştırılıyor.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri'nin, 2007 yılında Ergenekon terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlar sırasında yapılan dinlemelerde bazı kişilerin kendilerini Başbakanlık ve MİT çalışanı gibi göstererek, para karşılığında yargıyı etkiledikleri tespit edildi. Bu gelişmenin ardından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yargı çetesine yönelik geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yargı çetesi yaklaşık 2 yıllık bir teknik ve fiziki takibe alındı. Yapılan takiplerde, çetenin para karşılığında Yargıtay, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi, Küçükçekmece Adliyesi ve Bakırköy Adliyeleri'nde görülmekte olan bazı davalara etki ettikleri tespit edildi.
 
YARGIYI ETKİLEMENİN TARİFESİ 100 İLE 500 BİN TL
Yapılan soruşturmada, çete elemanlarının, yargıyı etkileyerek istenilen şekilde karar çıkarılması için bazı zanlı yakınlarından 100 bin ile 500 bin lira para aldıkları iddia edildi.
 
3 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN DÜZENLENDİ
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve 3 ayrı ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda aralarında çete liderleri Mustafa Ö. ve Mustafa A.'nın da bulunduğu 5'i avukat 10'u adliye çalışanı 25 kişiyi yakalanarak gözaltına alındı.
 
BAZI ADLİYE ÇALIŞANLARINA ŞANTAJ YAPMIŞLAR
Operasyonlar sırasında zanlıların ev ve işyerlerinde de geniş çaplı aramalar yapıldı. Aramalarda çok sayıda adli dosya ile bazı hakim savcı ve adliye çalışanlara tehdit amaçlı olarak kullanıldığı iddia edilen bazı görüntü ve ses kayıtları da ele geçirildi. 4 adet ruhsatsız tabanca da bulundu.
 
ÇETENİN ADLİYE AYAĞINI EMEKLİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ YAPMIŞ
Adli memurların liderliğini ise Küçükçekmece Adliyesi'nden emekli olan Yazı işleri Müdürü Kemal A'nın yaptığı ileri sürüldü. Kemal A.'nın, avukat eşi Zeynep A. ile birlikte ceza ve imar davalarına etki ettikleri iddia edildi.
 
ÇETE MOLDOVYA'YA BİLE EL ATMIŞ
Gözaltına alınan çete lideri Mustafa Ö.'nün Moldavyalı sevgilisi aracılığıyla, Moldovyalı bazı bürokratlarla da ilişki kurduğu ve bu ülkede de bazı soruşturma dosyasına etki ettikleri ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler