Yargıçlar  Sendikası'na kapatma davası

Yargıçlar Sendikası'na kapatma davası

Çalışma Bakanlığı'nın talebi uyarınca Ankara Valiliği'nin açtığı kapatma davasının ilk duruşması 9 Aralık 2014 tarihinde Ankara 11. İş Mahkemesi'nde görülecek.

Yargıçlar Sendikası yaptığı açıklamada, kapatma davasının hukuk ve demokrasiye bir saldırı olarak nitelendirirken, 9 Aralık tarihindeki duruşmaya destek için herkese çağrıda bulundu.

Dünyada ilk kez yargı kararı ile kapatılan yargı sendikası olma ünvanına sahip Yargı-Sen'in kapatılmasından sonra kurulan Yargıçlar Sendikası, mahkemenin Yargı-Sen hakkında verdiği kapatma davasındaki gerekçelerin hepsini düzelterek kuruldu. Herhangi bir ön bildirimde bulunulmadan açılan kapatma davasına karşı sendika, tüm yurttaşları duruşmaya katılmaya çağırdı.

BAŞKAN EMİNAĞAOĞL'NA UÇAN TEKME
Hakkında kapatılma davası açılan Yargıçlar Sendikası, AKP hükümetinin hedefine 17 Aralık'tan sonra HSYK'nın yapısını değiştirme amacı güden yasanın TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanmasıyla gelmişti. Sendika Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu yargının yasa hakkındaki görüşlerini iletmek üzere komisyona gitmiş ancak AKP milletvekilleri tarafından uçan tekmelerle saldırıya uğramştı.

Eminağaoğlu'na atılan tekmelerden sonra AKP'liler Meclis genel kurulunda muhaaefet milletvekillerine de saldırmış, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Yargıçlar Sendikası'na "Haddini bil" diyerek seslenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler