Yargıdan Gökçeke 3 milyon liralık tokat!

Yargı'dan Gökçek'e 3 milyon liralık tokat!

Melih Gökçek'e servis faturası...

Halil İbrahim Seyfi isimli servis sahibi avukatı Kürşat Ergün aracılığıyla Ankara Belediye Meclisi’nin servislerden hizmet bedeli almasının yolunu açan kararın iptali için Ankara 15. İdare Mahkemesine dava açtı.
 
KEYFİ ALINIYOR
Dava dilekçesinde servis sahiplerinde alınan paranın keyfi olduğu, herhangi bir yasal dayanağı olmadığı savunuldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise mahkemeye gönderdiği savunmasında dava konusu işlemlerin hukuka uygun olduğunu ve bu nedenle açılan davanın reddedilmesini istedi.
 
Mahkeme yaptığı yargılama sonucunda, Belediye Meclisinin söz konusu kararını iptal edilmesine oy birliği ile karar verdi.
 
YASA DA YERİ YOK
Mahkeme kararının gerekçesinde bir kamu hizmetinden dolayı harç alınabilmesi için kanunda yer almasının Anayasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı. Kararda, Belediyenin verdiği bir hizmet bulunmadığına da dikkat çekilerek şöyle denildi: “Servis araç sahiplerinden ücret veya başka adla bir bedel alınmasına ilişkin düzenleme bulunmamaktadır. Bu durumda servis araçlarının çalışmaları ile ilgili olarak ücret istenebilmesinin, bu hususta belediyece yerine getirilmiş bir hizmetin bulunması halinde mümkündür. Olayda ise bu araçların çalışmaları ile ilgili olarak belediyece yerine getirilmiş bir hizmet bulunmamaktadır. Özel servis araçlarında yapılacak uygunluk belgesi, taşıt tanıma kartı, çalışma ruhsatı ve izin belgelerine ilişkin işlemlerin topluca sunumu için 200 (iki yüz) tam bilet karşılığı ücret alınmayacağı anlaşılmıştır. Ankara Büyükşehir Belediye Encümen kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.”
 
3 MİLYON TL ÖDENECEK
Avukat Kürşat Ergün, verilen kararın yaklaşık 5 bin servis sahibini yakından ilgilendirdiğine dikkat çekerek, “Bu karar ile servis sahiplerinden şimdiye kadar alınan paralar belediye tarafından geri ödenmek zorunda. Ayrıca bu paraları ödemeyen servis sahiplerine ceza uygulanıyordu. Belediye bu paraları da ödeyecek. Böylece belediye servis sahiplerine toplamda yaklaşık 3 milyon TL ödeme yapacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler