Yaşlılara doğalgaz tahliyesi!

Yaşlılara "doğalgaz" tahliyesi!

Kış kapıya dayanmış, kar kendisini göstermiş önemli mi! Çankırı İsmail Özdemir Huzurevi sakinleri doğalgaz çalışması nedeniyle zorunlu tahliyeye tabi tutuldu.

11 Kasım 2011. Çankırı İsmail Özdemir Huzurevinde kalan yaklaşık 100 kadar yaşlı ve bakıma muhtaç insan, binanın ısınma tertibatında yapılacak değiişklikler nedeniyle başta Devlet Hastanesi olmak üzere tahliye edildiler.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre SHÇEK'e bağlı İsmail Özdemir huzurevinde Mart 2011'de başlayan ihale süreci Kasım ayına kadar uzadı. Binanın kömürle yanan kalorifer kazanları yapılan ihale ile doğalgaza dönüşecek. Dolayısıyla Güçsüzler Yurdunda kalan yaşlılar daha sağlıklı ortamlarda yaşamlarını idame ettirecekler.

Ancak gel gör ki, yapılmak istenen işlem, bahar aylarından başlayarak Çankırı'da ısının gündüz 4 ya da 5, gece ise eksi 0'ın altına düştüğü günlere kadar uzayıp gitti.

YAŞLILARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU
DEVLET HASTANESİ 2. KATINA YERLEŞTİRİLDİ

Haber Merkezimizi elde ettiği bilgilere göre İsmail Özdemir Huzurevinde kalan bakıma muhtaç 50 yaşlı Devlet Hastanesinin 2. katında bulunan kadın doğum polikliniğine, 15 tanesi Yapraklı yolundaki SHÇEK'e bağlı yurda, geriye kalan 27 yaşlı ise hakları olan yıllık izinlerini kullanmak üzere kendilerini kabul eden akrabalarının yanlarına taşındılar.

ZORUNLU İKAMET BİR HAFTA DEVAM EDECEK

Konuyla ilgili olarak yetkililerden edinilen bilgilere göre, İsmail Özdemir Huzurevinin kömürle çalışan ısıtma sisteminin doğalgaza dönüşüm sürecinin bir hafta içerisinde bitirileceği bildirildi.

Öte yandan kömürle ısınabilmek için yılda yaklaşık 60 bin tl gideri olan huzurevinin, doğalgaza geçtikten sonra ısınma giderinin yüzde 40 dolayında daha düşük olacağı da gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler